december 1, 2023

Baas woonblog

Blog woon tips

Vlees maken zoals in een restaurant: hoe doe je dat?

Eens in de zoveel tijd hebben veel mensen behoefte aan een lekker stukje vlees. Het liefst in een restaurant. Waar je weet dat je een goed bereid stukje vlees op je bord krijgt. Maar voor deze heerlijke beleving hoef je heus niet altijd in een restaurant te zijn. Het bereiden van vlees hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. In dit artikel is beschreven hoe je het beste een stukje vlees kan bereiden zoals in een restaurant.

Kwaliteit van het vlees

De meest gemaakte fout bij thuiskoks is de kwaliteit van het vlees. In een vier-sterren restaurant zul je geen kip verwachten van de Aldi of de Jumbo. Restaurants kijken altijd bij de aankoop van het vlees al naar de kwaliteit ervan. Hierbij letten ze op de hoeveelheid vet in het vlees in vergelijking met het daadwerkelijke vlees. Bij verschillende soorten vlees zijn er ook verschillende dingen waar je op moet letten. Bij varkensvlees kan bijvoorbeeld worden gekeken naar welk deel van het varken wordt gebruikt. Zo is buikvet van een varken en bekende delicatesse. Bij een koe gaan de restaurants meestal voor gespierde koeien die veel voedzaam eten hebben gekregen. En bij een kip wordt er gekeken naar de hoeveelheid water of andere vloeistoffen in de kip verwerkt zitten. Het liefst zo min mogelijk.

Gebruik de juiste materialen

Voor een goed bereid stukje vlees zijn ook goede materialen nodig. Zo wil je liever geen gebruik maken van oude en aangekoekte pannen en heb je liever ook geen botte messen. Voor de smaak en de kwaliteit van het vlees maakt dit veel verschil. Zo zijn er speciale grillpannen of koekenpakken die bestemd zijn voor het bakken van speciaal vlees. Naast het vlees zijn er in veel restaurants ook stukjes vlees met een heerlijke rooksmaak eraan. De beste manier om dit te bereiden is natuurlijk met een barbecue. Door de rook van de barbecue krijgt het vlees een hele diepe smaak, veel koks zullen daar jaloers op zijn! Voorbeelden van mooie barbecue’s die veel gebruikt worden zijn de The Bastard kamado’s. Deze compacte barbecue is ideaal voor de thuiskok met niet veel ruimte. Door The Bastard accessoires is er ook de mogelijkheid om de barbecue helemaal te voorzien van jouw wensen. Zo is het niet lastig om voor jouw vrienden of familie het perfecte stukje vlees te bereiden.

Heb geduld

Niemand wordt zomaar goed in iets. Het ontdekken van het bereiden van vlees is een zoektocht die best lang kan duren. Het vinden van de juiste materialen en leveranciers van goed vlees kan lastig zijn. Daarnaast is het van belang om tijdens de bereiden rekening te houden met de tijd. Sommig vlees heeft echt wat langer nodig om bereid te worden dan ander vlees. Vergeet daarbij niet dat je soms wat langer moet wachten, maar de kwaliteit dan ook hoger zal zijn!`Daarnaast merk je echt in de kwaliteit van het vlees of het met liefde en passie is gebakken. Zorg er dus voor dat er veel energie en positiviteit zit in jouw manier van koken. Dit werkt aanstekelijk voor anderen en zo is het koken voor jou nog vele malen leuker. Veel plezier en eet smakelijk!