februari 22, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

3 tips om van je gewone eetkamer een ongewone eetkamer te maken

Ben je helemaal klaar met die oersaaie eetkamer en wil je een keer wat anders? Dat kan er zijn zoveel dingen die jij anders kan doen in je woonkamer om het wat gezelliger te maken. Hieronder een paar tips hoe je het aan kan pakken. 

De kleuren

De kleuren in een kamer zijn altijd heel belangrijk. Sommige kleuren geven een hele warme sfeer en andere kleuren weer iets kouder. Het is dus belangrijk om te weten voor welke sfeer je wilt gaan en wat je natuurlijk mooi vindt. Zorg er wel voor dat het geen overkill wordt aan dezelfde kleur. Kijk ook goed welke kleuren er mooi bij elkaar passen en wat niet. 

De meubels

Als je geen saaie eetkamer meer wilt, dan zou ik ook niet meer voor de standaard meubels kiezen. Er zijn namelijk ook heel veel andere mooie meubels, zoals de epoxy tafel of ook wel the river table genoemd. Dat is een houten tafel met 2 losse grote stukken hout en dan in het midden een gekleurde vloeistof en dan lijkt het op een rivier, vandaar de naam river table. Als zo’n tafel je interessant lijkt, dan moet je even op Project-alpha.nl kijken. Wat je ook niet moet vergeten zijn de stoelen. Er zijn allemaal verschillende stoelen in alle vormen en maten waar je uit kan kiezen. Genoeg keus dus. Wel een tipje zoek eerst een tafel en dan pas de stoelen i.v.m. de hoogte. 

De accessoires

Accesoires zijn ook altijd heel belangrijk voor de sfeer en zeker voor in een kamer waar je veel bent. Planten maken altijd de sfeer wel, voelt gelijk heel huiselijk als je die neerzet en hetzelfde is met kaarsjes het is gelijk een hele andere sfeer als je die aansteekt. Het is ook leuk om je muur te bekleden met schilderijen of foto’s. Het is natuurlijk wel voor wat voor sfeer je wilt gaan, maar om het gezellig en knus te maken zijn deze accessoires wel van belang.