maart 19, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

kerntrekbeslag_dieckmann_kruk_kruk_smaldeurbeslag

Wees inbrekers te slim af met kerntrekbeslag

Inbrekers maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van een eenvoudige techniek genaamd kerntrekken. Om de cilinder uit het slot te trekken maken inbrekers gebruik van zelf gemaakt of professioneel gereedschap dat slotenmakers ook gebruiken. Bij kerntrekken wordt er een schroef in het beslag gedraaid en daarna met een klauwhamer er uit getrokken. Een inbreker staat met deze techniek zonder veel kabaal te maken binnen 20 seconden in je huis! In dit filmpje is te zien hoe makkelijk inbrekers een deur open breken door middel van kerntrekken.

Er zijn 2 manieren om te voorkomen dat inbrekers door middel van kerntrekken binnen 20 seconden in je huis kan staan:

  1. Kerntrekbeslag
  2. Anti kerntrekcilinders (SKG keurmerk met 3 sterren)

Kerntrekbeslag

Of je nou een nieuwe deur aanschaft of je huidige deur beter wilt beschermen, kerntrekbeslag is een handige oplossing om kerntrekken te voorkomen. Doordat bij het kerntrek deurbeslag een gehard stalen plaatje op de deur zit is niet mogelijk om vanaf de buitenkant een schroef in de cilinder te draaien. Met kerntrekbeslag doet een inbreker er gemiddeld 5 minuten over om je huis binnen te komen, met zwaar gereedschap! Aangezien inbrekers niet bepaald alle tijd van de wereld hebben zullen ze bij het zien van kerntrekbeslag al worden afgeschrikt.

Anti kerntrekcilinders

Bij het kerntrekken wordt er dus een schroef in het sleutelgat (de cilinder) gedraaid en wordt deze schroef er uit getrokken. Met een anti kerntrekcilinder is dit niet mogelijk, aangezien deze cilinders een trekkracht van 1500 kilo kunnen weerstaan.

Kerntrekbeslag of anti kerntrekcilinder aanschaffen

Wacht niet langer omdat je denkt dat kerntrekken jou niet zal overkomen, wanneer een inbreker een deur ziet zonder kerntrekbeslag is dit een erg makkelijke prooi. Voor nieuwe woningen is het sinds 2016 zelfs al verplicht om kerntrekbeslag op alle buitendeuren te monteren, maar de meeste woningen hebben dus nog geen kerntrekbeslag. Wees inbrekers te slim af en ga voor kerntrekbeslag!