Een mooie haag plaatsen doe je zo

cypress

Een mooie haag plaatsen doe je zo

Wanneer je een haag in je tuin wilt plaatsen, heb je daar vast een goede reden voor. Mogelijk wil je meer privacy, of wil je simpelweg meer groen in je tuin. Wat de reden ook is, met een Cipres Haag zul je zeker tevreden zijn. Deze populaire haagplant kent namelijk veel voordelen. Lees dus zeker eens verder!

cypress

Waarom je hiervoor kiest

Wil je een haag die zo hoog kan worden als tien meter? Dan kies je voor de Cipres. Met deze haag weet je immers zeker dat deze bereikt kan worden en dat je zeker bent van veel privacy. Een ander mooi voordeel is dat je er weinig last mee hebt van van ziekten. Want waar dit bij andere planten wel kan zijn, is deze plant er vrij tolerant voor. En dat is zeker fijn wanneer je in een gebied woont waar deze plagen veel voorkomen. Om nog maar een voordeel te noemen, is dat je er ook heel goed wind en geluid mee kunt tegenhouden. De dekking is namelijk heel goed, waardoor er maar weinig doorheen komt. Tenslotte is het een haag die weinig onderhoud nodig heeft. Dit is dan ook voor veel mensen al genoeg reden om voor deze haag te kiezen. Wil je er nu ook een aanschaffen? Kijk dan zeker eens rond bij je lokale boomkwekerij, of kijk rond op het internet. Je kunt vast al veel opties vinden. Selecteer vervolgens een kwekerij waar men daadwerkelijk verstand heeft van zaken.

cypress
Maxifleur

Kunstplanten aanschaffen? Dit zijn onze tips!

Wanneer je veel groen in je huis hebt, heeft dat veel voordelen. Zo wordt je interieur levendiger, en het komt ten goede aan de sfeer. Maar planten moeten verzorgd worden, en ook dienen ze zo nu en dan worden vervangen. Het kan dus veel tijd en geld kosten om planten bij te houden. Gelukkig zijn er oplossingen vandaag de dag. Denk maar eens aan kunstplanten. Deze hoef je niet te vervangen en zien eruit als echte planten. Je kunt ze bijvoorbeeld bij Maxifleur kopen. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens verder.

Maxifleur

Een aantal kooptips

Het plaatsen van kunstplanten in je woning kent veel voordelen. Denk ten eerste eens aan het feit dat ze jarenlang kunnen blijven staan. In tegenstelling tot echte planten die na een tijdje minder worden. Kunstplanten daarentegen blijven uiteraard altijd hun groene kleur behouden, waardoor je ervan kunt blijven genieten. Op termijn bespaar je ook geld en tijd met het plaatsen van kunstplanten. Je zet ze een keer neer, en kunt ervan blijven genieten. Natuurlijk dien je natuurlijke planten altijd bij te houden en te vervangen. Wil je nu dit soort planten aanschaffen? Kijk dan zeker eens rond bij een goede aanbieder hiervan. De planten zijn verkrijgbaar in enorm veel soorten en groottes. Daardoor vindt je altijd wel iets wat naar je smaak is. Let nog even op de recensies van de webwinkel waar jij je aankopen gaat doen en je weet zeker dat het goedkomt.

Maxifleur

Wat weet jij van verlichting?

Met de donkere maanden in aantocht gaan veel mensen alvast op zoek naar nieuwe verlichting, zowel voor binnen als buiten. We willen natuurlijk niet in een donkere woonkamer zitten als we met een dekentje op de bank en een kop warme chocolademelk aan het nieuwe seizoen van onze favoriete Netflix-serie beginnen. Maar ook buitenverlichting is belangrijk. Omdat het ’s avonds sneller donker wordt is het wel fijn als je een lampje buiten naast de deur en in de tuin hebt hangen. De zoektocht naar nieuwe verlichting kan nog wel eens een uitdaging zijn. Veel mensen hebben namelijk helemaal geen weet van al die technische termen, daarom lees je hier meer over drie dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van nieuwe verlichting.

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van een lichtbron verwijst naar de kleur van het licht dat uitgestoten wordt. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat de kleur van het licht in de keuken vaak anders is dan die in de woonkamer? Dat komt doordat deze verlichting vaak een andere kleurtemperatuur hebben. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin, afgekort K, op een schaal van 1.000 tot 12.000. Hoe hoger de Kelvin, hoe witter en koeler het licht. Kleurtemperatuur is erg belangrijk omdat het de sfeer van de hele ruimte beïnvloedt. Warme kleuren, tot 3.000K, worden gekozen om een knusse en intieme sfeer te creëren, terwijl koude kleuren, boven 3.000K, concentratie verhogen en een energieboost geven. Je ziet koude kleuren dan ook vaak terug in kantoren of op scholen.

LED vs. halogeen

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de traditionele gloeilamp wordt vervangen door een LED-variant. Maar waarom eigenlijk? Dit komt vooral omdat gloeilampen om milieutechnische redenen uit de schappen verdwijnen. Als nieuwe optie heb je vaak de keuze voor LED of halogeen. Halogeen lijkt het meest op de ouderwetse gloeilamp en geeft warm licht. Halogeen is relatief goedkoop, kun je altijd dimmen en onbeperkt aan- en uitschakelen. Echter heeft halogeen een relatief hoog energieverbruik, waardoor het duur in gebruik is. Een andere optie is LED. LED is over het algemeen zo’n 80% zuiniger dan de gloeilamp omdat dit een elektronische lichtbron is, terwijl een gloeilamp gebruik maakt van verbranding. LED is laag in energieverbruik, gaat zeer lang mee, is schokbestendig en kun je onbeperkt aan- en uitschakelen. Echter zijn niet alle LED-lichtbronnen dimbaar. Omdat de technologie rondom LED razendsnel gaat, zijn er steeds meer varianten van LED, bijvoorbeeld een  led strip . Dit is een flexibel snoer met LED lampjes erop gesoldeerd. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld langs traptreden, in kasten en achter de bank.

kozijnen bestellen

Zelf de kozijnen bestellen?

De hoogste tijd om jouw woning onderhoudsvrij te maken? Kies dan voor kunststof kozijnen bestellen bij opthoog.nl! Hier vind je uniek kwaliteit voor een scherpe prijs. Bovendien kan je hier zelf jouw eigen afmetingen invoeren en zie jij de mogelijkheden. Wil je graag dat het op basis van maatwerk gedaan wordt? Volg dan de stappen welke zij op de website hebben staan. Hiermee wordt het voor jou duidelijk welke afmeting en profiel je het beste kunt gebruiken.

kozijnen bestellen

Laten monteren van de kozijnen

Een onderhoudsvrije woning willen wij natuurlijk graag. Niet meer ieder jaar de ladder op moeten klimmen met een emmer verf om het bij te werken. Een simpele oplossing hiervoor is het inzetten van kunststof kozijnen. Kunststof heeft sowieso een langere levensduur dan hout. Bovendien hoef je het niet meer te onderhouden. Enige wat wordt aangeraden is het reinigen van het kozijnen. Met een natte doek of een stevige spons kan je dit eenvoudig doen.

kozijnen bestellen

Vandaag bestellen is snel leveren

Opthoog.nl levert enorm snel en daar kan je van profiteren. Zo hoef jij bij hun geen maanden te wachten op jouw levering. Zij produceren het zelf en weten als geen ander dat kwaliteit belangrijk is om een mooi resultaat te creëren. 

Het gemak van een tafelzeil

Een tafelzeil is een goed alternatief voor een tafelkleed en heeft veel voordelen. Je beschermt je tafel tegen kringen, krassen en vlekken terwijl je je interieur opfleurt met een mooie kleur of leuke print zeil. Het voordeel van een tafelzeil is dat vloeistoffen er niet intrekken en je het gemakkelijk schoon kunt houden. De tafelzeilen zijn waterafstotend en afwasbaar door een speciale coating. Je kunt ze dus ook prima buiten gebruiken, ideaal voor tijdens een zomerse barbecue of een kinderfeestje bijvoorbeeld.

Op maat gemaakt

Standaard koop je de tafelzeilen met een breedte van 140 centimeter en betaal je per meter. Je kunt ook een tafelzeil op maat laten maken die tot op de centimeter past. Bedenk hierbij wel dat je tafelzeil, net als bij een tafelkleed, iets groter dan je tafel moet zijn, zodat de tafel ook bedekt blijft bij verschuivingen. Hoewel een tafelzeil vrij dik is en soms zwaar genoeg, kan het soms ook nodig zijn om gewichtjes aan het zeil te hangen, zodat deze niet van de tafel waait. Ook daar is ruimte voor nodig. Ronde tafelzeilen kun je ook laten maken.

Varianten

Op deze site vind je verschillende printjes voor het zeil. Er zijn meerdere effen kleuren verkrijgbaar, maar ook printjes met bloemen of andere natuur gerelateerde prints. Daarnaast vind je geometrische printjes of ruiten en blokken. Zelfs zijn er verschillende prints speciaal voor kerst. Daarnaast zijn er stippen en cirkels, hout, dieren en mixprints. Voor een uniek tafelzeil kies je voor een fotoprint, bijvoorbeeld van koeien in een weiland.

keuken haarlem

Mogelijkheden keuken Haarlem

Je bent toe aan een nieuwe keuken en dan is er erg veel mogelijk. Ga dan eens na wat de keuken in Haarlem met je kan doen. Je ziet hier alle stijlen keukens, alle afmetingen zijn mogelijk, net als alle materialen en kleuren. De vraag is nou wat zou jij willen? Landelijk of toch modern? Misschien een strakke keuken of betonlook? Een goed moment dat je je laat inspireren en dan kun je kijken wat je wilt doen. Daarnaast moet je ook eens goed kijken naar een ontwerp wat door ons gemaakt kan worden, dit is namelijk echt maatwerk wat wij jou leveren.

Top kwaliteit

Inspiratie dankzij keuken Haarlem

Laat je ook eens uitgebreid adviseren en inspireren bij keuken Haarlem. Je gaat er alleen maar je voordeel mee doen. Je geeft je wensen aan, wij geven dan aan wat wij aanraden en dan kun jij zelf keuzes maken in wat het voor jou zal worden. Vergeet dan niet een ontwerp te laten maken door ons en dan kunnen wij ook vrijblijvend een offerte voor je maken. Jij weet zo snel waar je aan toe bent en wij denken graag met je mee.

Showroom
woning ontruiming

De beste woning ontruiming

Er zijn veel verschillende situaties waarbij een woning ontruiming gewenst is. Zo kan het zijn dat een dierbare komt te overlijden en het huis ontruimt moet worden voordat er nieuwe bewoners in komen wonen. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor een bedrijf die dit doet. Dit omdat het erg emotioneel kan zijn om de spullen van een dierbare weg te moeten gooien. In deze situatie worden vaak de herbruikbare spullen vooraf verdeeld. 

woning ontruiming

Meerdere redenen voor een ontruiming

Naast dat een woningontruiming plaatsvindt bij het overlijden van een persoon zijn er ook andere situaties waarbij een woningontruiming gewenst is. Zo is een woningontruiming ook handig bij een verbouwing. Door de kostbare meubels weg te halen uit het huis, kan er ook geen onnodige schade ontstaan. Echter is het hierbij wel van belang dat de meubels op de juiste manier verplaatst worden. Dit omdat er anders alsnog schade kan ontstaan.

woning ontruiming

De beste werkwijze

Wanneer een woningontruiming nodig is, zijn er verschillende werkwijzes. Sterker nog, geen enkele woningontruiming is exact hetzelfde als de ander. Zo spelen de wensen van de woningeigenaren een belangrijke rol. Daarnaast zijn de voorwaarden die gesteld zijn aan de verhuizing ook van groot belang. Zo kiezen sommige mensen ervoor om hun vloer mee te verkopen. Elek ontruiming vraagt daarom om een specifieke aanpak. Deze aanpak wordt vaak vooraf goed besproken. Dit om ervoor te zorgen dat de ontruiming zo efficient als mogelijk verloopt.

Finse saunatradities plus met combisauna

Als je kiest voor een combisauna, kies je voor de sauna zoals de Finnen die kennen. Maar ook voor een ander soort sauna: de infraroodsauna. Dat maakt dat je niet alleen de Finse saunatradities kunt uitvoeren, maar ook de tradities van infrarood. Finse saunatradities plus, met net een beetje meer.

Finse atmosfeer

Allereerst de Finse tradities. In Finland hebben ze de traditionele sauna immers uitgevonden! Sterker nog: er zijn nog steeds Finnen die dagelijks gebruik maken van de sauna. Niet zo gek dus, dat ze er gewoon thuis een hebben. Een van de belangrijkste tradities is het opgieten van water op de warme stenen. Dit maakt dat de warmte in de sauna snel oploopt, wat zeer weldadig is voor je lijf en leden. Ook de vochtige atmosfeer voelt prettiger aan dan de droge lucht. Finnen weten wat goed voor je is.

In plaats van elkaar slaan

Niet alle Finse tradities zijn aanraders. Zo gaat het verhaal dat de Finnen elkaar met twijgen slaan, om de circulatie van je bloed te stimuleren. Gelukkig hebben we daar een mooie vervanger voor: de infraroodsauna. Dus in plaats van elkaar ‘wappers’ uit te delen, zoals de Finnen het noemen, kun je een combisauna kopen. Grote kans dat je bloedsomloop daar ook van opknapt. Scheelt een hoop negatieve energie. 

Met of zonder?

Uiteraard is er de welbekende traditie van zonder kleding in de sauna gaan. Een handdoekje om, of hooguit een badjas aan en hup, naar de saunaruimte. Niet alleen is het hygiënischer, het is in veel sauna’s de norm. Voor wie daar echt niet van houdt zijn er ook saunadagen met badkleding. Maar beter nog kun je zelf een combisauna kopen. Dan heb je compleet in de hand wie jou in je adamskostuum mag aanschouwen. Kleine kans dat je je buurman of collega tegenkomt, waar je totaal niet op zit te wachten als je op deze manier rondloopt!

Niks mee

Naast de welbekende tradities als een plons nemen in een koud bad of onder de koude douche na een bezoek aan de sauna, zijn er veel meer. Wat dacht je van fluisteren en relax zitten met niks? Niemand neemt in de sauna een boek mee, die lees je maar tijdens het ontspannen achteraf. Ook je mobiele telefoon laat je buiten. Zo kun je op een traditionele manier tot de basis komen. In een wellnesscentrum of gewoon in je eigen huis. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Meer weten? Neem dan even een kijkje op: www.bastu.nl.

dekbedovertrek nodig?

Dekbedovertrek nodig?

Wanneer heb je eigenlijk een nieuw dekbedovertrek nodig? Het antwoord op deze vraag is erg voor de handliggend. Je hebt namelijk een nieuw dekbedovertrek nodig als je oude overtrek versleten is. Het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe sfeer in je slaapkamer. De juiste keuze van het dekbed bepaald een groot deel van de uitstraling. Bij een dekbedovertrek zijn de look and feel erg van belang. 

dekbedovertrek nodig?

Welk dekbedovertrek heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar een nieuw overtrek is het belangrijk om je afmetingen en je kleur wensen op te stellen. Dit kan je doen aan de hand van het internet. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welk budget je hebt. Er zit veel variatie in de verschillende prijscategorieen. Er zijn dekbedden te koop vanaf twintig euro. Echter kan dit oplopen tot wel tweehonderdvijftig euro. 

Dekbedovertrek speciaal voor de winterperiode

mooiste dekbedovertrekken bij Smulderstextiel

Tijdens de winter liggen de temperaturen vanzelfsprekend een stuk lager dan in de zomer. Het is dus logisch dat hier een ander type dekbedovertrek bij hoort. Een typisch winters dekbedovertrek is een gemaakt van flanel. Flanel is een stof met een donsachtige laag. Door deze laag voelt de stof zacht en warm aan, ideaal voor in de winter dus. Door een combinatie met het juiste dekbed zal je het niet meer koud hebben s nachts. Door deze goede combinatie wordt een deel van je lichaamstemperatuur namelijk vastgehouden onder de dekens. Het is dus een goed isolerend dekbed.

beste wasmachines

Wat zijn de beste wasmachines?

Je herkent het vast wel, die volle wasmand wordt maar niet leeg. Laat staan dat je hier uberhaupt vermindering in kunt vinden. Best vervelend wanneer je erachter komt dat jouw wasmachine niet meer goed werkt! Tijd om te gaan zoeken naar de beste wasmachines! Maar nu rest alleen nog de vraag welke machine nu eenmaal past bij jouw was. Kleding wassen is nu eenmaal iets wat wij vrijwel iedere week doen. De broeken worden apart gewassen en het ondergoed gaat op kookwas. Dit zijn al diverse programma’s welke je gaat gebruiken. Maar weet jij nu al welke machine je nodig zult hebben? Bij 5top.nl kan je simpel en snel de beste machines bekijken. Op 1 staat hier momenteel de Miele WWR 760 WPS TwinDos. Dit is de “Crème de la crème” onder de wasmachines!

beste wasmachines

Kleding wassen is geen probleem meer!

Met zijn 23 verschillende manieren om een hardnekkige vlek te behandelen ben jij goed geholpen! Ideaal wanneer je kinderen hebt die maar al te graag een kuil graven in de tuin. Of wellicht aan het klimmen zijn in de bomen! Het groen van de bomen krijg je in de meeste gevallen er niet uit. Met deze wasmachine is het geen enkel probleem! Sterker nog, jouw kleding komt er weer als nieuw uit! Zo wordt er aangeraden om geregeld het internet in de gaten te houden zodat je goed weet welke machine past bij jouw gebruik.

beste wasmachines