april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

pneumatische palenrammer

Grondboor achter een minikraan

Iedereen weet wel wat een grondboor is. Je hebt ze in verschillende maten en kleuren bij wijze van spreken. Maar heb je wel eens gehoord van een grondboor minikraan? Het is dus niet hetzelfde als een kleine handgrondboor die je even makkelijk achter in de auto kan leggen. Nee, bij een grondboor achter een minikraan komt wel wat meer bij kijken. Laten we vooropstellen dat er dus sowieso een minikraan voor nodig is, dus die is niet eens in een auto te stoppen. Een grondboor met minikraan gebruik je vaak voor grotere projecten op de bouw, niet zo snel in je eigen tuin.

Hoe gebruik je een minikraan?

Het ziet er gaaf uit, zo’n grondboor minikraan. Maar hoe werkt deze eigenlijk en hoe gebruik je hem? Ten eerste hebben we natuurlijk een bestuurder nodig die de minikraan kan bedienen. Die zorgt ervoor dat de minikraan op de goede plek komt te staan en dat deze ook vast staat en niet zomaar kan bewegen. Dan gaat de grondboor aan en kan de minikraan gaan boren. Een hele compacte minikraan kan gewoon door een deur heen. Dit is erg handig voor op de bouw als je door smalle deuren moet om bij een bepaalde ruimte te komen. Maar de grotere minikranen kunnen dit niet en worden vooral op grote oppervlakte gebruikt in de bouw.

Niet alles mag met een minikraan

Een minikraan is dus een ontzettend handig ding, maar er komen ook gevaren bij kijken. Minikranen zijn groot en nemen erg veel gewicht met zich mee. Hierdoor kan een minikraan niet snel stoppen als die aan het rijden is. Dit kan voor een gevaarlijk situatie zorgen als er iemand net voor de minikraan langs schiet. Bedrijven willen dit natuurlijk voorkomen en daarom worden de minikranen altijd goed gecontroleerd voordat ze worden gebruikt. Maar het grootste gevaar is uiteindelijk de gebruiker van de minikraan. Je weet nooit wat iemand doet in een minikraan en soms kan er wel eens wat fout gaan. Het is daarom ook verplicht om stalen neuzen aan te hebben als je in de buurt bent van een minikraan en vaak moet je ook een helm dragen.