mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Je tuin in topconditie houden

Een mooie tuin, de een geeft er veel om, de ander iets minder. Toch is het belangrijk uw tuin goed bij te houden. Veel onkruid kan ervoor zorgen dat tegels of zelfs de onderkant van het huis worden aangetast. Ook komen er meer vogels, insecten en zelfs ongedierte af op een onverzorgde tuin. Bij de aanleg van een nieuwe tuin of renovatie van de bestaande is het dan ook altijd slim uzelf de vraag te stellen of u een onderhoudsarme tuin wil of een waar u elke week in moet werken. Kunstgras bijvoorbeeld kan een goede optie zijn voor hen die altijd een groen gazon wil en er weinig voor wil doen.

Zelf aan de slag in de tuin

Een goede grasmaaier, een van de belangrijkste werktuigen om uw tuin in topconditie te houden. Het gazon neemt in de meeste tuinen ook de meeste plek in. Een stevige hark, emmer en kruiwagen zijn ook slim als u veel bomen of struiken in de tuin heeft die bladeren of bloemen verliezen. Een hogedrukreiniger is ideaal als u een groot terras heeft. U kunt na de winter zo heel gemakkelijk alle groene aanslag van de tegels spuiten, het terras is zo weer als nieuw. Een bladblazer kan een goede optie zijn als de bladeren in uw tuin te veel zijn om weg te harken.

Een tuin die vakkennis en veel onderhoud vereist

Heeft u een prachtige groene tuin gevuld met mooie bloemen? Dan kan het verstandig zijn om in het voor-en najaar een hovenier in te huren. Als u toch altijd een mooie tuin wil, maar niet elke week hierin wil werken kunt u ook beter een tuinman in dienst nemen. Vaak is het tweemaal per jaar laten komen van een hovenier ook al voldoende. Deze knipt de bomen en struiken, zorgt ervoor dat nieuwe planten (indien nodig) worden geplant en verzorgd meestal de grond voor het komende seizoen. Ook kan deze het terras onkruidvrij maken en schoonspuiten met een hogedrukreiniger. U heeft zo geen werk en de tuin straalt altijd.