juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Kadastrale kaart

De kadastrale kaart van Nederland vind je op kadastralekaart.com. Op deze website kunt je gratis kennis nemen van de kadastrale kaart van ons land. De gegevens worden steeds automatisch bijgewerkt en je ziet dus steeds de meest recente kaart, dit op basis van het systeem van het Kadaster.

Bekijk de kadastrale kaart en sluit aanvullende abonnementen af

Behalve dat je gratis een blik kunt werpen op de kaart van Nederland is het mogelijk verschillende abonnementen af te sluiten met extra informatie. Zo kun je je abonneren op de kadastrale kaart met maatvoering, een vergunning rapport, een kadastrale kaart rapport, een kadastrale kaart met luchtfoto rapport, eigendomsinfo en hypotheekinformatie.

Eenvoudig zoeken op de kadastrale kaart van Nederland

Het is eenvoudig zoeken met de zoekfunctionaliteit die is gebaseerd op de PDOK-geocoder. Dit maakt het snel zoeken naar adressen, postcodes, plaatsnamen en perceelaanduidingen prima mogelijk. Ook kun je zo kennis nemen van de kadastrale gemeenten en precies zien welke plaats bij welke gemeente hoort.

Steeds de meest actuele informatie

De getoonde gegevens komen uit de Basisregistratie Kadaster en je bent verzekerd van het feit dat je steeds de meest actuele situatie voorgeschoteld krijgt. Overigens is het niet zo dat er rechten ontleend kunnen worden aan de vertoonde foto’s. Via kadastralekaart.com zie je de kadastrale ligging van de verschillende percelen, inclusief het bijbehorende perceelnummer. Je kunt er voor kiezen om de bebouwingslaag aan te zetten. Daardoor krijg je de panden uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen in beeld. Door een abonnement af te sluiten krijg je zoals gesteld aanvullende informatie, bijvoorbeeld over appartementsrechten en vergunningverlenende instanties. Ideaal dus om al dan niet in combinatie met een abonnement te profiteren van de diensten die kadastralekaart.com aanbiedt. En wees eerlijk, alleen al kijken en spelen met de kaart van Nederland is bijzonder de moeite waard.