juli 15, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Tips om de muren in de woonkamer op te fleuren

De woonkamer is de kamer waar je het grootste deel van de tijd thuis zal zitten. Vaak zit je hier met heel je gezin. Wanneer je gasten ontvangt zullen deze ook vaak hier ontvangen worden. Het woord woonkamer zegt het al, het is de kamer waar je echt woont. Het is daarom erg belangrijk dat je je thuis voelt in deze kamer en je hier fijn voelt. Er zijn heel veel manieren om je kamer aan te passen. Je kan de kamer geheel renoveren of wat dingen aanpassen. De meeste mensen denken dat het lastig is en weten niet waar ze moeten beginnen. Met de juiste tips en aanwijzingen hoeft dit niet moeilijk te zijn. Je zult opties vinden waarvan je soms niet eens wist dat ze bestonden bijvoorbeeld muursticker kopen.

Waar begin ik?

Het renoveren of aanpassen van de woonkamer begint bij het opdoen van inspiratie, voordat je meubels kan kopen moet je eerst weten wat je wilt hebben en wat het eindresultaat moet worden. Inspiratie kan je eigenlijk overal opdoen, op straat, in winkels of bij vrienden. Wanneer je je ogen openhoudt zal je merken dat je veel opvalt. Inspiratie kan ook heel goed opgedaan worden in meubelwinkels. Hier kun je verschillende meubels fysiek zien. In een meubelzaak kunnen de medewerkers je ook adviseren of zelfs met je meedenken. Wat ook een grote inspiratiebron is, is het internet. Niet alleen vind je hier talloze meubelwinkels, je kan ook duizenden voorbeelden en foto’s bekijken van andere hun woonkamer. Niet alleen moderne nieuwe woonkamers maar ook woonkamers die mensen zelf ontworpen hebben. Op internet worden ook heel veel tips gegeven bijvoorbeeld over gebruik van een gouden muursticker.

Tips en tricks

Er zijn heel veel manieren om de woonkamer te veranderen. Dit kunnen grote veranderingen zijn maar ook kleine. Een makkelijke manier om je kamer te veranderen is het gebruik van muurstickers. Met muurstickers kun je creatieve en leuke ontwerpen maken. Muurstickers zijn niet duur en makkelijk te gebruiken. Voor kleine veranderingen kan ook van accessoires gewisseld worden. Denk bijvoorbeeld aan andere schilderijen, een ander tapijt, andere beeldjes of andere kussens in de bank. Deze kleine veranderingen zullen de bank een heel ander uiterlijk geven.  Het veranderen van de gordijnen kan ook een heel andere sfeer geven en kost niet veel moeite. Je kan ook de indeling van je woonkamer veranderen. Verplaats de tv of bank. Op deze manier zal je een geheel nieuwe kamer hebben zonder een cent uit te geven.

Waar koop ik meubels en decoratie?

Het kopen van speciale en aparte items kan best lastig zijn. Vooral wanneer je een ontwerp in je hoofd hebt gemaakt. De speciale items die gebruikt zijn zullen soms moeilijk te vinden zijn. Het is makkelijk om lokaal in de meubelzaken te kijken. Hier kan je alles fysiek zien en voelen. Wanneer de fysieke winkels geen opties meer bieden kan je kijken naar de online winkels. Online zijn er duizenden webwinkels uit binnen en buiten te vinden. Er zijn talloze stijlen en thema’s te verkrijgen. Online kun je ook makkelijk de prijzen vergelijken, zo kun je zo voordelig mogelijk je woonkamer renoveren. Het is niet alleen goedkoop maar biedt ook een enorm assortiment.