juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Verschillende soorten balkonhekken

Of u nu een nieuw huis bouwt of een bestaand huis renoveert, balkonreling moet een hoge prioriteit hebben bij het plannen van het ontwerp van de constructie. Balkonhek is meestal een veiligheidsvoorziening om te voorkomen dat personen van balkons, trappen en dekken van gebouwen vallen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende stijlen van een balkonhek geproduceerd. De keuzes voor een terrasreling kunnen het verwarrend maken om er een te kiezen, maar er zijn verschillende functies waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u het beste relingsysteem voor uw huis of kantoor krijgt. Er zijn drie verschillende stijlen balkonhek, elk met zijn eigen unieke ontwerp, materialen en toepassingen.

Balkonhek van composiet

Composiet balkonleuningontwerpen gebruiken gerecyclede en hernieuwbare materialen om esthetische structuren te creëren die zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk zijn. Het belangrijkste is dat ze milieuvriendelijk zijn. Verkrijgbaar in helder, hout en smeedijzer, composiet balustrade is voorzien van houten panelen met panelen van gegoten glas en biedt oplossingen op maat voor elke ruimte. Omdat ze de esthetische aantrekkingskracht van hout combineren met de duurzaamheid en sterkte van smeedijzer, zijn composiet balustrades een ideale keuze voor zowel commercieel als residentieel vastgoed. Houten balkonleuningmaterialen bieden een klassieke optie voor huiseigenaren en commerciële balkonleuningen.

Kabelbalkonrailingsystemen

Bij kabelbalkonrailingsystemen bestaat de kabel uit een reeks stalen staven die in beton zijn verankerd. Een verticale stalen staaf wordt in het beton geplaatst en de kabels worden rond de omtrek van het balkonrelingsysteem aangebracht, waardoor de volledige hoogte van het systeem wordt ondersteund. Het voordeel van het gebruik van kabel is dat het minder onderhoud vereist dan hout, maar het vereist wel speciale zorg om schade door de elementen te voorkomen. Kabelbalkonreling vereist een speciale behandeling om de kabels op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze beschadigd raken door wind of regen. Bovendien, aangezien de kabels rechtstreeks aan het beton worden bevestigd, kunnen ze niet over een bestaande fundering worden geïnstalleerd en moeten ze worden ondersteund binnen de beschikbare ruimte.