juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Zekerheden en voordelen bij de keuze voor casco bouw

Er zijn verschillende zekerheden die je krijgt wanneer je kiest voor casco bouw. Er zijn maar liefst tien zekerheden. Deze zekerheden worden alle tien uitgelegd en toegelicht. Hierdoor kun je er zelf een beter beeld van krijgen hoe casco bouw precies in elkaar steekt. Daarnaast worden ook verschillende voordelen genoemd zodat je deze ook kan gaan vergelijken met je eigen mening en opinie. Een zekerheid is bijvoorbeeld dat je kapconstructie helemaal klaar zal zijn bij de aflevering waardoor je hier geen stress meer over zult hebben bijvoorbeeld. Het is eigenlijk een kwestie van de zekerheden en voordelen vergelijken met je eigen idee van het bouwen en realiseren van je eigen droom eengezinswoning.

Nog meer zekerheden

Je kunt er bijvoorbeeld vanuit gaan dat de goten eigenlijk wel volledig of maximaal afgemaakt zijn. Ze zullen zijn afgetimmerd met een soort zinken product dat ervoor zorgt dat de afwerking ontzettend strak is. Daarnaast is de woning ook nog eens een mooie voorziene woning. Je zult zelfs een schoorsteen en dakkapellen hebben. Het dak is daardoor ook helemaal bedekt met dakpannen. Dit is natuurlijk slim want dit blijft stevig tijdens vervelend weer zoals een zware storm. Daarnaast is de woning ook nog eens waterdicht waardoor er nauwelijks lekkage kan ontstaan, dit geldt ook voor andere aspecten. De woning is namelijk ook glasdicht en winddicht. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk en het is een goed voordeel.

Voordelen van casco bouw

De woning is ook goed afgemaakt met mooi metselwerk dat met goed beton wordt ingegoten. Daarnaast is het voegwerk ook strak en zal de woning er uit zien alsof het gebouwd is door de beste professionals en specialisten die er zijn in de wereld. Het kiezen voor een casco huis is ook nog eens veel goedkoper dan wanneer je kiest voor een regulier huis dat echt gebouwd wordt vanaf de eerste steen tot aan de laatste dakpan. Wanneer je toch twijfelt, is het handig om een makelaar in te schakelen die jou meer kan vertellen over de verschillen en ook de overeenkomsten.