mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

hardhout multiplex kopen

Hoe verf je hardhout platen?

Hardhout multiplex kopen en verven als een professional

Je kunt hardhout multiplex kopen als een goedkoop materiaal dat kan worden gebruikt om alles te bouwen. Onder een verflaag verdwijnt het onaantrekkelijke oppervlak op een aantrekkelijke manier, zodat het zelfgemaakte eindproduct er uiteindelijk ook nog eens goed uitziet. Voor het schilderen moet je echter wat geduld hebben en hard werken; succes hangt vooral af van de voorbereidingen!

Multiplex verven

Om een ​​uniforme, dekkende laag te krijgen, moet het triplex meestal meerdere keren worden gecoat Grondig polijsten is een wondermiddel van het “schrijversalfabet”. Grondig schuren zorgt niet alleen voor een glad oppervlak, maar zorgt er ook voor dat de coating beter hecht aan de ondergrond.

Je moet eerst polijsten met schuurpapier korrel. 80 en daarna fijn schuren met schuurpapier korrel 120. Zorg ervoor dat je met lage druk schuurt in de richting van de korrel. Gebruik voor grotere oppervlakken een vlakschuurmachine met fijnstoffilter.

Verwijder na het schuren het stof voorzichtig, want het stof blijft niet op de stoffige ondergrond liggen. De eerste primer kan dan dun en gelijkmatig worden aangebracht.

hardhout multiplex kopen

Waar je op moet letten bij het lakken van multiplex.

Bij het schilderen van multiplex zijn er enkele punten om rekening mee te houden, zodat het materiaal niet kromtrekt en de verf niet schilfert of krast. Hier zijn de regels:

  • Je moet de multiplex aan beide kanten verven, anders kan de plaat kromtrekken..
  • Breng een paar dunne lagen op elkaar aan zodat de verf mooi glad wordt.
  • Schuur elke droge tussenlaag met fijn schuurpapier.
  • Voor grotere oppervlakken kun je een nylonroller gebruiken, anders een hoogwaardige kwast.
  • Het is het beste om wateroplosbare verf te gebruiken die milieuvriendelijk is en de gezondheid niet schaadt.
  • Na het aanbrengen van hoogglanslak is elke geschuurde groef zichtbaar! Het schuurpapier moet dus fijn zijn.
  • Zorg voor een stofvrije omgeving, ook tijdens het droogproces.
  • Het is het beste om de hardhouten multiplex tijdens het schilderen.
  • Zaag je platen op maat voordat je gaat schilderen en zaag ook eventuele uitsparingen uit. Anders zou de afgewerkte lak tijdens het zagen kunnen splinteren of barsten!