mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

3 tips om je eetkamer een industriële look te geven

De industriële look is tegenwoordig helemaal in en je kan er ook bijna niet meer omheen. wil je ook een kamer of je eetkamer een industriële look geven, dan staan hieronder 3 tips om mee verder te kunnen. Je kan ook even op Mister Tafel kijken, daar staan in ieder geval al verschillende soorten industriële tafels op. Om mee te beginnen!

Kleur

De kleur die je vaak op de muren ziet van een kamer met een industrieel thema is grijs. Het hoeft niet het standaard grijs te zijn, maar kan ook lichtgrijs of antraciet zijn. Grijs wordt gekozen, omdat het een standaard kleur is en omdat het veel weg heeft van de muren in bijvoorbeeld fabrieken. Je kan ook grijs aanbrengen op de grond door bijvoorbeeld grijs laminaat te nemen en dan de muren een andere standaard kleur te maken. 

Meubels

De industriële look is qua meubels vooral heel strak en is gemaakt van staal. De eettafels hebben bijvoorbeeld stalen poten en een houtblad. De stoelen hebben ook stalen poten en ga zo maar door. Niet alles hoeft natuurlijk van staal te zijn, als je al een beetje staal hebt dan is het begin van de industriële look er al. Wil je een industriële eettafel kopen? Kijk dan op de site. 

Accessoires

De accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. In een eetkamer heb je voor op tafel placemats, borden, bestek en glazen nodig. Dat zijn de standaard dingen. Je kan ook een kandelaar op tafel zetten of bloemen. Wat ook belangrijk is zijn de lampen. Je kan dan het beste stalen lampen nemen, wat voor soort lamp maakt niet uit als het maar in het thema past. De kleur van de accessoires is ook belangrijk. je kan het beste goud nemen, omdat dat de industriële look echt afmaakt. Je kan bijvoorbeeld gouden placemats, bestek en kandelaar kopen. Kijk wel uit dat het niet te veel goud wordt, dat is namelijk niet zo mooi.