juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

3 voordelen aan een twijfelaar bed

Bedden komen er in allerlei soorten en maten. Dat weet je als je een kijkje neemt in een beddenspeciaalzaak zoals de Suite. Zo heb je boxspring, waterbedden, hoogslapers, enkele bedden en twijfelaars. De laatstgenoemde wordt echter vaak onderbelicht. Dit is jammer want een twijfelaar heeft er veel voordelen. 

Om je bewust te worden van deze voordelen hebben we dit artikel geschreven. Hier volgen dan ook drie voordelen aan een twijfelaar.

Het lijstje

Ten eerste moeten we het natuurlijk hebben over de afmetingen van de twijfelaar. De ideale afmeting van een twijfelaar bed is zo ongeveer 120x200cm, waardoor deze dus iets groter is dan een enkel bed, maar ook kleiner dan een tweepersoonsbed. Je kan het bed dan ook karakteriseren als een groot eenpersoonsbed, of juist een knus tweepersoonsbed. Hier komen dan ook de voordelen uit.

Zo is op de eerste plaats een twijfelaar bed het ideale gastbed. Heb je een extra kamer die je als logeerkamer wil gebruiken dan is een twijfelaar bed ideaal, omdat het niet super groot is en vaak ook niet erg duur daardoor, maar wel functioneel is voor zowel één als twee personen. 

Daarom is een twijfelaar bed dus ook super geschikt voor kleine slaapkamers waar met enige regelmaat één of twee personen slapen. We denken hierbij dan ook vooral aan een studentenkamer, waar de ruimte vaak optimaal gebruikt moet worden, waardoor er geen ruimte is voor een groot lomp bed. Door een twijfelaar te nemen kun je alsnog lekker slapen in een kleine ruimte.

Ten slotte is een twijfelaar ook wat makkelijker te verhuizen dan een groot bed. Ook daarom is het uiterst geschikt voor studenten, die nogal eens verhuizen. Het is dan ook geen toeval dat een twijfelaar bed ook wel een studentenbed genoemd wordt. 

Wil je nog wat meer informatie over een twijfelaar bed ga dan naar je lokale beddenspeciaalzaak of neem een kijkje op de website van de Suite.