mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Droge kleding in de wintermaanden

Langzamerhand komen de wintermaanden steeds weer dichterbij in Nederland. Dit betekent dat het drogen van de kleding absoluut niet meer in de buitenlucht kan. Niet iedereen heeft zomaar een wasdroger in huis. Het kopen van een droogrek is een stuk goedkoper. Tijdens de koude wintermaanden of regenachtige dagen is het drogen van kleding binnenshuis lastiger. Hieronder komen enkele tips en trick hoe jij het beste in de wintermaanden je kleding op een wasrek kunt drogen.

  1. Kleding niet drogen in de woon- of slaapkamer

In de wintermaanden is het wel meer dan duidelijk om ergens binnenshuis de kleding te laten drogen. Het is handig om hieraan voorafgaand voorzorgmaatregelen te treffen tegen o.a. allergische reacties, meeldauw en andere soorten schimmels. Daarom moet je de was niet laten drogen op een plek binnenshuis waar jij of andere gezinsleden vaak komen. Het meest effectieve is om een droogrek op een plek te zetten waar weinig tijd wordt doorgebracht, zoals een badkamer, keuken, hal/gang, of logeerkamer.

  • Wasmachine extra laten draaien

Hiermee bedoel ik niet dat je twee keer de kleding moet laten wassen in de wasmachine. Het wasgoed laten centrifugeren zorgt ervoor dat de was net iets minder vochtig en nat is. Spijkerbroeken, handdoeken, beddengoed etc. kunnen prima tegen een extra omwenteling. Normaliter is het wel handig om van tevoren de wasvoorschriften goed door te nemen.

  • Droogrek op de juiste plaats

Eerder was al kort aangegeven dat je moet nadenken in welke kamer het droogrek wordt geplaatst, maar het is ook van belang om te kijken wáár in de kamer het neergezet wordt. Dit kan het best worden neergezet om de meest warme plek in de kamer, bijvoorbeeld vlak bij het raam waar licht en warme van de zon doorheen komt of in de buurt van een radiator.

Voor de meest ideale droogrekken kan je gerust kijken op de website van Massamarkt. Een groot assortiment aan droogrekken die voor elk huishouden een droogrek heeft.