juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Het gemak van een tafelzeil

Een tafelzeil is een goed alternatief voor een tafelkleed en heeft veel voordelen. Je beschermt je tafel tegen kringen, krassen en vlekken terwijl je je interieur opfleurt met een mooie kleur of leuke print zeil. Het voordeel van een tafelzeil is dat vloeistoffen er niet intrekken en je het gemakkelijk schoon kunt houden. De tafelzeilen zijn waterafstotend en afwasbaar door een speciale coating. Je kunt ze dus ook prima buiten gebruiken, ideaal voor tijdens een zomerse barbecue of een kinderfeestje bijvoorbeeld.

Op maat gemaakt

Standaard koop je de tafelzeilen met een breedte van 140 centimeter en betaal je per meter. Je kunt ook een tafelzeil op maat laten maken die tot op de centimeter past. Bedenk hierbij wel dat je tafelzeil, net als bij een tafelkleed, iets groter dan je tafel moet zijn, zodat de tafel ook bedekt blijft bij verschuivingen. Hoewel een tafelzeil vrij dik is en soms zwaar genoeg, kan het soms ook nodig zijn om gewichtjes aan het zeil te hangen, zodat deze niet van de tafel waait. Ook daar is ruimte voor nodig. Ronde tafelzeilen kun je ook laten maken.

Varianten

Op deze site vind je verschillende printjes voor het zeil. Er zijn meerdere effen kleuren verkrijgbaar, maar ook printjes met bloemen of andere natuur gerelateerde prints. Daarnaast vind je geometrische printjes of ruiten en blokken. Zelfs zijn er verschillende prints speciaal voor kerst. Daarnaast zijn er stippen en cirkels, hout, dieren en mixprints. Voor een uniek tafelzeil kies je voor een fotoprint, bijvoorbeeld van koeien in een weiland.