juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

sleutels

Slotenmakers, wat kunnen ze voor je doen?

Slotenmakers zijn veelzijdige professionals! Eén van de meest voorkomende taken van een slotenmaker is dat hij/zij je kapotte slot kan maken of vervangen. Bijvoorbeeld wanneer je sleutel is afgebroken in het slot, of wanneer jij je sleutels kwijt bent. Dan zal hij/zij het slot moeten opbreken en vervolgens weer het slot maken. Ze zijn niet alleen goed voor het maken van sloten, maar ook voor het vervangen van sluit- en hangwerk om zo je huis veiliger te maken tegen inbrekers. Dus is je sleutel afgebroken in het slot, dan bel je een slotenmaker! Maar ook wanneer je jouw huis extra veilig wil maken voordat je op vakantie gaat.

Beveiliging

Slotenmakers zijn dus ook gespecialiseerd op het gebied van sluit- en hangwerk. Zo kan een slotenmaker je ook beschermen tegen diefstal of inbraak. Zo is kerntrekbeveiliging tegenwoordig een van de belangrijkste manieren om het risico op een inbraak te verkleinen. Het zo gehete kerntrekken is een inbraaktechniek waarbij een schroef in het cilinder wordt gedraaid. Vervolgens wordt met behulp van gereedschap de cilinder uit de deur getrokken. Kerntrekbeveiliging voorkomt het insteken van een schroef in de cilinder. Verder kan een slotenmaker ook een meerpunssluiting plaatsen zodat je deur op meerder punten is vergrendeld, het is namelijk een slot met meerdere sloten. Tot slot kunnen ze ook inbraakstrips plaatsen, dit zorgt ervoor dat een inbreker niet met een koevoet je raam of deur kan openbreken.

Juiste moment voor het vervangen van sloten

De beste tijd om de sloten van je woning te vervangen is wanneer je verhuisd bent. Wanneer je de sloten dan laat vervangen door een betrouwbare slotenmaker weet je zeker dat niemand anders een extra sleutel van de deuren in je huis heeft. Als je dit niet doet kan er een kans zijn dat iemand nog ergens een sleutel heeft liggen van de deuren in jouw huis. Een ander voorbeeld wanneer je er goed aan doet om je sloten te laten vervangen is uiteraard als er bij je is ingebroken of als je de sleutels van je huis bent kwijtgeraakt.

Kosten slotenmaker

Aangezien het vervangen van sloten vakkundig gedaan moet worden brengt het ook een prijskaartje met zich mee. De kosten kunnen nogal verschillen, want dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het soort slot dat je wilt laten plaatsen bijvoorbeeld, maar ook of je bijvoorbeeld besluit om een extra set aan sleutels te laten maken voor het nieuwe slot. Tot slot kunnen zijn de kosten van het vervangen van de sloten hoger wanneer het een spoedklus betreft!