februari 22, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Welke vloeren bij welk interieur?

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel soorten interieur stijlen maar welke vloer past er het beste bij jouw interieur? Moet je voor hout gaan of past tapijt beter bij je stijl? Deze blog zet verschillende mogelijkheden uiteen.

Industriële stijl:

Deze stijl is vrij nieuw en erg modern. De meest gekozen vloer bij deze stijl is vaak de betonvloer of gietvloer. Een

betonvloer is een echte massieve vloer waar weinig schade aan kan worden gemaakt. Wel kunnen er met de tijd scheuren ontstaan door warmte van de verwarming. Een betonvloer geeft je het ultieme industriële gevoel en door zijn ruwe afwerking geeft het extra karakter aan je kamer. Een gietvloer is een erg praktische naadloze afwerkvloer. Het geeft een strakke look aan je kamer. Een gietvloer is meestal gemaakt van kunststof.

Landelijke stijl:

Landelijke stijl wordt getypeerd door zijn focus naar het buitenleven. Denk hierbij aan oude boerderijen op het grote platteland. Een houten vloer komt hier het meest tot zijn recht. Een houten vloer heeft een tijdloze klassieke stijl en valt mooi weg. Het vraagt niet al te veel aandacht en zal door de jaren heen relatief weinig schade laten zien.

Bohemian stijl:

De bohemian stijl is erg trendy tegenwoordig. Neutrale warme kleuren staan vaak centraal. Een visgraat vloer is vaak geliefd onder deze interieur stijl. Het brengt warmte, sfeer en een extra element in de kamer zonder dat dit te druk of te afleidend wordt. Ook deze stijl is tijdloos. Hier zo ook voor een houten vloer kunnen worden gekozen maar dit geeft wel minder karakter aan de kamer.