april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Welke design lampen zijn op dit moment hip?

Ben je je huis aan het inrichten en daarvoor op zoek naar mooie design lampen? Dan is het goed om eerst even te oriënteren op wat voor lampen op dit moment in de mode zijn. Er zijn diverse stijlen te herkennen, die we in dit artikel voor je op een rijtje zetten. Met deze informatie moet het een stuk makkelijker zijn om mooie design lampen uit te zoeken voor je huis, want je weet dan welk type lamp past bij de stijl van jouw interieur.

Hele moderne design lampen

Natuurlijk zullen de meeste mensen die design lampen willen kopen de voorkeur geven aan hele moderne exemplaren. Nu zijn de meeste designlampen heel modern, maar er worden hier lampen van materialen als glas en metaal mee bedoeld. Deze hebben namelijk een hele specifieke look, die past in super moderne en vooral minimalistische interieurs. Hoe strakker jouw inrichting en hoe minder kleur je hebt gebruikt, hoe beter design lampen van glas of metaal zullen passen. Ze hebben namelijk over het algemeen een wat koudere, strakke uitstraling, met uitzondering van glazen lampenkappen met een kleurtje erin verwerkt. Er bestaat namelijk ook zogeheten rookglas, dat veel warmer is van kleur. Dit past weer beter in een interieur met meer accessoires en een knus gevoel, en niet zo in een minimalistisch interieur.

Moderne lampen met een vintage uitstraling

Naast de ultra moderne lampen zie je tegenwoordig ook veel design lampen met een vintage uitstraling. Het is al jaren trendy om je huis in te richten met vintage of tweedehands meubels, en nu zie je dat ook terug in lampen. Deze zien er vele malen gezelliger en knusser uit dan bovengenoemde lampen van glas of metaal, en passen in kleurrijke familiehuizen waar veel gebeurt. Kies bijvoorbeeld voor design lampen waar rotan in is verwerkt, dat oogt super warm en past perfect bij interieurs met een vintage uitstraling. Het mooie aan een opvallende lamp van zo’n materiaal is dat je de ruimte er toch een moderne, eigentijdse look meegeeft. Perfect dus voor als je dol bent op vintage, maar geen hele ouderwetse uitstraling in huis wilt.

Moderne hanglampen van stof

Natuurlijk mag ook de ouderwetse hanglamp met stoffen kap niet ontbreken. Ook deze zijn tegenwoordig zo uitgevoerd dat ze prima in de categorie design lampen passen. Bijvoorbeeld wanneer de kap extra groot is, dan wordt die lamp namelijk echt een eyecatcher. Maar je ziet tegenwoordig ook vaak lampenkappen van een uniek materiaal. Er is bijvoorbeeld niet voor stof gekozen maar voor transparant kunststof met een mooie print erop. Dit geeft hele mooie effecten op de muur, en oogt een stuk moderner dan een lamp met een stoffen kap. Het is dus eigenlijk een heel oud design, maar dan in een nieuw jasje, waardoor het prima past in hele moderne interieurs. Hanglampen met een kap worden vaak gebruik als design lampen in de slaapkamer. Daar is het namelijk belangrijk dat je niet direct in het licht kijkt, want dat oogt knusser.