mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

minimalistisch interieur

5 stappen voor een minimalistisch interieur

Terug naar de basis inclusief sfeer!

Wie een minimalistisch interieur nastreeft, heeft waarschijnlijk behoefte aan rust, lichte kleuren en een minimum aan accessoires in huis. Dat klinkt eenvoudig – je doet wat overtollig meubilair de deur uit en klaar is Kees -, maar de praktijk is weerbarstig; met weinig meubilair en accessoires is het best lastig om een lekkere sfeer te creëren in huis. In dit blog helpen we je daarom in 5 stappen op weg naar een minimalistisch interieur mét een warme sfeer!

Eerste stap: less is more, ofwel minder is meer!

Een deel van wat we hierboven aangaven moet uiteraard wel gebeuren: om te beginnen neemt je eerst je bestaande interieur goed onder de loep en bekijk je wat je wel wilt behouden en wat er weg kan, of zelfs moet. Doe dus alle items weg die je écht niet (meer) nodig hebt. Zijn er nog kleine dingen die je wil bewaren? Berg die dan op in een kast, zodat ze je niet in de weg staan en je rust in huis creëert.

Tweede stap: gebruik weinig kleuren

Als we zeggen dat je niet te veel kleuren mag/moet gebruiken in huis, zeggen we niet dat alles wit moet worden. Maar het gebruik van lichte kleuren heeft wel de voorkeur voor een minimalistisch interieur. Zo kun je pasteltinten gebruiken die wel dicht tegen wit aan zitten. Maar ook crèmekleuren, taupe- of zand- zijn ook altijd goed.

Derde stap 3: zachte licht aanbrengen

Het zal je niet verbazen als we zeggen dat in een minimalistisch interieur verlichting aanbrengen een belangrijk punt is. Met verlichting bepaal je voor een groot deel de algehele sfeer in huis. Zo kun je bijvoorbeeld hanglampen met ronde vormen combineren met vrolijk en warm kaarslicht op je eettafel. Gebruik bij voorkeur geen spotjes om je huis te verlichten. Die zorgen voor een kille sfeer in je minimalistische interieur.

Vierde stap: gebruik natuurlijke materialen

Als je in een minimalistisch interieur gebruik maakt van natuurlijke materialen, zoals leer, beton en hout, zit je eigenlijk altijd goed. Natuurlijke materialen hebben meestal neutrale kleuren en die geven een rustgevende en ontspannen uitstraling.

Vijfde en laatste stap: planten toevoegen

Als je de stappen 1 tot en met 4 hebt toegepast, heb je ruimte om het een en ander een beetje te decoreren. Niet met prullen dus maar bijvoorbeeld met mooie kamerplanten. Ze zijn mooi groen en hebben een serene uitstraling. Ideaal dus voor in een minimalistisch interieur.

Meer woonblogs lezen?

Wil je meer inspirerende woonblogs lezen? Klik dan op deze link.