juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Lightexpert.nl

Alles voor verlichting op lightexpert.nl

Alles voor je verlichting vind je op lightexpert.nl. Of het nu gaat om gehele lichtplannen of simpelweg nieuwe lampjes. Op lightexpert.nl kun je het allemaal vinden. En dat voor een goede prijs. Bovendien is het meeste wat er op de site te vinden is LED. Dat betekent dat het duurzame en energiezuinige verlichting is. Met LED kun je per lamp zo’n 10 euro per jaar besparen namelijk. Bovendien is de levensduur van de lampen langer, zelfs meerdere jaren. Kijk daarom op lightexpert.nl voor alle verlichting die jij nodig hebt. 

Lightexpert.nl

De kleur van lampen

Of je nu een nieuwe leeslamp of een nieuw spotje zoekt, of de verlichting in je gehele huis wil veranderen – er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst de kleur van het licht. Er zijn bepaalde merken en lampen waarbij je, meestal via een app tegenwoordig, alle kleuren kunt instellen die je maar wil. Als dit niet kan, moet je kijken naar het aantal Kelvin dat wordt aangegeven. Hoe hoger dit getal, hoe witter het licht. Zo is 6500K bijvoorbeeld fel wit, waar je met 2000K warm licht hebt. 

Vocht- en waterbestendigheid van lampen

Vooral voor buiten en vochtige ruimtes is een ander aspect van belang: de IP-waarde. Daarmee weet je hoe goed je lampen tegen invloeden van buiten kunnen. Hierbij geldt dat hoe hoger de waarde, hoe beter de lampen bestand zijn tegen stof en water. Voor buitenverlichting is een IP-65 lamp de beste optie, omdat deze spuitwaterdicht is. Dit is in badkamers minder noodzakelijk, daar heb je voldoende aan de spatwaterdichte IP-44 lampen. Je vindt al deze lampen met verschillende kleuren licht en verschillende IP-waarden op lightexpert.nl