mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Alles wat je moet weten over houten jaloezieen

Houten jaloezieën, ook wel lamellen of shutters genoemd, hebben een tijdloze en luxe uitstraling. Doordat deze uitstraling tijdloos is, passen de jaloezieën in vrijwel elk interieur, vooral omdat deze in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn. Als de inrichting meer industrieel is, zijn zwarte jaloezieën en mooie aanvulling. Houd je toch meer van een open en licht gevoel, ga dan voor wit. Met de jaloezieën kun je gemakkelijk spelen met licht en schaduw in de ruimte, wat ook weer zorgt voor een fijne en warme sfeer. Door te spelen met de jaloezieën en het licht dat naar binnen valt, kun je deze sfeer op elk gewenst moment aanpassen. 

Jaloezieën op maat

Met houten jaloezieën is het belangrijk dat deze perfect bij uw raam passen. Als deze niet goed aansluiten, kan dit invloed hebben op het licht dat binnenvalt en natuurlijk ook op de uitstraling van de jaloezieën. Als deze op maat gemaakt worden, passen deze precies in het raam en dit staat extra mooi. Naast de maat, kun je ook zelf het soort hout en de juiste kleur uitkiezen. Bekijk op poweredblinds.be de mogelijkheden

Wat is de juiste ruimte voor jaloezieën?

In principe kunnen de houten jaloezieën naar elke smaak en maat gemaakt en geleverd worden. Hierdoor zijn ze in elke ruimte op te hangen. Er zijn echter wel een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Omdat de jaloezieën van echt hout gemaakt zijn, zijn deze gevoelig voor vocht. Hierdoor kunnen de jaloezieën vervormen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Voor een vochtige ruimte zoals badkamer, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een aluminium alternatief. Als je toch echt houten jaloezieën wilt, is het belangrijk dat de badkamer goed geventileerd is. Voor in de slaapkamer is het mogelijk om een speciale ladderband te kiezen, waardoor het licht dat normaal door de gaten zou vallen, wordt tegengehouden.