mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

dakdekker

Dakdekkersbedrijf: kosten en werkzaamheden

Een dakdekker schakel je in voor verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt, een dakreparatie of een renovatie van je dak. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden van een dakdekker en de gemiddelde kosten. 

dakdekker

De werkzaamheden van een dakdekker

Een dakdekkersbedrijf heeft professionele dakdekkers in dienst die uiteenlopende werkzaamheden aan je dak kunnen verrichten. Hieronder zie je de verschillende diensten die je kunt uitbesteden aan een dakdekker. 

  1. Het opsporen en verhelpen van verschillende soorten lekkages aan je dak.
    Bij lekkages door zware regenval is het verstandig tijdig een dakdekkersbedrijf te bellen, om grotere gevolgschade te voorkomen.
  2. Dakrenovaties uitvoeren
    Bij dakrenovaties kun je denken aan kleine of grotere renovaties, zoals het vervangen van een aantal dakpannen of je volledige dak inclusief de constructie laten vervangen.
  3. Dakisolatie
    Dakisolatie is een goede investering wanneer je huis slecht is geïsoleerd en je veel last hebt van tocht die via je dak naar binnen komt. Een dakdekker kan dan verschillende soorten isolatiemateriaal plaatsen waardoor je de warmte binnen kunt houden en bespaart op energiekosten.

Jaarlijks dakonderhoud
Bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt je dak gecontroleerd en beoordeelt een dakdekker hoe de staat is. Ook wordt je dak gereinigd en kunnen er kleine herstellingen of reparaties worden uitgevoerd.