mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Visgraat Vloer

De voordelen van een visgraat vloer in je woonkamer

Een vloer kiezen is misschien wel een van de grootste beslissingen wanneer je een nieuw huis hebt. Het is namelijk van grote invloed op de sfeer in de kamer maar ook op de mate van onderhoud die er nodig is. Een visgraat vloer is bijvoorbeeld steeds populairder aan het worden. Wie een visgraat vloer aanlegt, kiest voor een aantal dingen:

  • een speelse vloer
  • een unieke vloer met een bijzondere uitstraling
  • een vloer die lastiger te leggen is
  • een vloer die je goed moet onderhouden
Visgraat Vloer

De voordelen van een visgraat vloer

Wanneer je kiest voor een visgraat vloer, dan kies je voor iets unieks. We noemen een visgraat vloer zo omdat de planken in een bepaalde volgorde worden gelegd. Het patroon dat ontstaat, doet denken aan een visgraat. Ze worden stapsgewijs schuin over elkaar heen gelegd. Een visgraat vloer ziet er daardoor heel bijzonder uit, zeker ten opzichte van vloeren die simpelweg in de lengte of breedte worden gelegd. Het is dus een manier om op te vallen. Het is echter ook een manier om te voorkomen dat je vuil en beschadiging snel ziet op de vloer. Doordat het patroon zo afwijkend is, zie je veel minder goed wat er precies op elke individuele plank zit. Een krasje zie je dus gemakkelijk over het hoofd.

De nadelen van een visgraat vloer

Natuurlijk heeft visgraat ook nadelen. Het zijn er gelukkig niet zoveel, daarom kiezen nog altijd veel mensen voor dit patroon. Visgraat kan de kamer echter best druk doen lijken. Dat is helemaal niet erg als je daarvan houdt. Ook als de rest van je interieur vrij rustig is, staat een visgraat vloer leuk. Maar als je al veel gekke patronen en maffe kleuren in huis hebt, dan is dit in combinatie met een visgraat vloer wellicht een beetje te druk. Deze keuze is natuurlijk een persoonlijke.