mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Dure auto’s in de garage? Drie tips om ze veilig te houden

Veel mensen zijn helemaal gek van een auto. Dit heeft verschillende redenen. De helft van het aantal personenvervoer was in 2016 zo een 49%. Maar waarom houden we van auto’s? Autorijden is superleuk. Dit geeft ook meer mogelijkheden. Verder is het ook veilig. Je hebt een dak boven het hoofd en je kunt het zo gezellig mogelijk maken. Naast de gezelligheid biedt de auto ook vrijheid. Je kunt dit ook zien als onafhankelijkheid. Een auto wordt niet meer gezien als een luxe. Toch kan een auto luxe bieden. Er zijn zat mensen die een dure auto aanschaffen. Dit geeft ook een bepaalde status. Het is belangrijk dat je een dure auto veilig houdt. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een auto camera gebruiken. In deze blog krijg je drie tips over het veilig houden van je dure auto in een garage.  

Waarom parkeren in een garage?

Je dure auto parkeren in een garage kent vele verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het parkeren in een garage over het algemeen veiliger is dan parkeren op straat. Wanneer je de auto langs de straat parkeert, dan kan het wel eens voorkomen dat een fietser of andere automobilisten schade kunnen veroorzaken aan de dure auto. Dit moet natuurlijk niet gebeuren. Ook is het veilig, omdat inbrekers niet makkelijk een auto kunnen stelen in een garage. Dit komt doordat een garage vaak is voorzien van een camera. Verder is parkeren in een garage ook schoner. Er zijn geen bomen en hierdoor is de kans op een ongeluk ook veel kleiner. 

Tip 1 beveiligingscamera installeren

Het is erg veilig om een dure auto in een garage achter te laten. Je kunt het nog veiliger maken met deze tips. Je kunt een beveiligingscamera installeren. Zo een auto camera zou je kunnen aanschaffen bij Spyshop Amsterdam. Ook kun je op het internet verschillende camera’s vinden uit verschillende prijsklassen. Ook bij de camera’s zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je een camera aanschaffen, die je kunt beheren vanaf je telefoon. Je kan dus de beelden live op je telefoon zien. Verder is het ook mogelijk om de camerabeelden pas achteraf te bekijken. Wanneer je een auto in de garage parkeert, zorg er dan ook voor dat de auto altijd op slot is. 

Tip 2 Vertel niet waar je uithangt

We leven in een tijdperk waar alles op sociale media wordt gezet. Het gaat hier dan om weekendjes weg of vakanties. Ook andere activiteiten, zoals een dagje weg of een avondje weg worden al snel op het internet gezet. Zorg ervoor dat je niet iedereen vertelt dat je je huis en auto verlaat. Dit kan ervoor zorgen dat anderen bij jou zullen inbreken. Dit komt, omdat de woning en de autogarage dan onbeheerd achterblijven voor een langere tijd. Op deze manier is het makkelijker om in te breken. Wanneer je een dagje, avondje, weekendje of weken op vakantie gaat, vertel het dan alleen aan mensen die je vertrouwt. Verder is het ook belangrijk dat je je nummer achterlaat in geval van nood. 

Tip 3 voorwaarden autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, zorg er dan voor dat je de voorwaarden goed begrijpt. Je kunt kijken of diefstal uit een garage vergoed wordt. Ook kun je kijken hoe het zit bij een gelegen garagebox of bij een gemeenschappelijke parking bij een appartementencomplex.