juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Een badkamermeubel waskom van Douchezaak

In de badkamer maak je vaak gebruik van de wastafel en dit is ook een opvallend object, dus daarom wil je graag de perfecte badkamermeubel waskom. Je kent het wel als je in een hotel komt en het eerste wat je opvalt in de badkamer is de wastafel. De kraan heeft een elegante of strakke vorm en heeft een schone glans. Daarbij is de waskom in een bijpassende vorm en beschikt het soms over een mooie onderkast. Het geheel zorgt voor een prettige beleving en een fijn gevoel. Een wastafel is bedoeld om je op te frissen en daar hoort een frisse beleving bij. Er zijn verschillende vormen, materialen en formaten waar je uit kan kiezen. Je leest hier meer informatie die je wellicht nog niet wist over wastafels.

De keuze van het design van de badkamermeubel waskom

Het totale plaatje is op veel manier te bereiken en hier gaat het puur om smaak. Vind jij iets geweldig? Dan kies je hiervoor. Vind je iets wat minder leuk? Dan kijk je naar andere mogelijkheden, want deze zijn er genoeg. De badkamermeubel en waskom vormen samen een geheel en dit kan bestaan uit drie verschillende elementen. Namelijk een kraan, wasbak en een eventuele onderkast. De kraan is in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar zoals zilver, goud, glanzend of mat. De kraan is in verschillende vormen en dit is vaak strak, modern of sierlijk. De wasbak heeft vaak een witte kleur, maar tegenwoordig zie je ook vaak een marmeren wasbak of natuursteen bijvoorbeeld. De onderkast is in verschillende materialen te krijgen en die keuze zal bijpassend zijn voor het geheel. Het design kan je ook mooi afstemmen met de rest van de inrichting en materialen. 

Soorten meubelwastafel

Er zijn verschillende meubelwastafels en dat komt doordat iedereen een een unieke smaak heeft. Op de manier is er voor elke inrichting een bijpassende keuze. Je kan kiezen voor een ronde wasbak, maar je kan ook kiezen voor een rechthoekige wasbak. Bij een moderne stijl past heel goed een rechthoekige badkamermeubel waskom, omdat dit strakke lijnen bevat. Bij een landelijke stijl past een ronde waskom weer goed en tegenwoordig is het ook een trend om te werken met natuurlijke lijnen. Hierbij zijn vormen niet volledig symmetrisch en dat geeft een natuurlijke uitstraling. 

De juiste afmetingen

Afmetingen zijn bij een badkamermeubel waskom van groot belang. Je hebt namelijk de juiste nodig, want anders kan dit zorgen voor onprettig gebruik of zelfs dat het niet past. Meet dus eerst het oppervlak op en bepaal hoe groot je de badkamermeubel waskom wil hebben. Een kleine badkamer ziet er rustig uit door een passend formaat en een grote badkamer heeft voldoende ruimte voor een groter formaat. Door het bepalen van jouw voorkeuren en behoeftes is het makkelijker om keuzes te maken hierin. Voor vragen of twijfels kan je terecht bij de specialisten van Douchezaak. Zij bieden jou persoonlijk advies door middel van kennis en ervaring in dit vak.