april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Een inbouwkast op maat in plaats van kant en klaar

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je plannen zijn groots: de keuken gaat eruit, een nieuwe badkamer, en je hebt eindelijk de kans om je droomslaapkamer te creëren. Op het internet ben je druk op zoek naar inspiratie en ideeën maar jouw perfecte slaapkamer zit hier niet tussen. Kant en klare kasten passen niet, hebben niet de juiste inrichting of zijn niet in de juiste kleur beschikbaar.

Gelukkig zijn er inbouwkasten op maat

Wanneer jij een droomslaapkamer ontwerpt, is het niet de beste optie om te kijken naar kant en klare kasten bij interieurwinkels, maar kom je een stuk verder wanneer je samenwerkt met een meubelmaker die jouw kledingkast op maat helpt te ontwerpen en plaatsen. Een kledingkast op maat past altijd perfect op de plek waar jij hem wilt hebben en zal nooit onnodige ruimte innemen. Een speciaal vak voor al jouw pakken of jurken, een la voor sokken of zelfs een speciaal vak voor jouw horlogecollectie.

inbouwkast op maat

Is een inbouwkast het waard?

Uiteraard is een simpele Ikea kast een stuk goedkoper, maar de kwaliteit is daar ook naar. Een zelf ontworpen inbouwkast op maat heeft het materiaal dat jij wilt, of je nou lichteiken wilt of juist iets industrieel, het kan allemaal. De meerprijs van een kast op maat levert de volgende voordelen op:

  • Een kast op maat past altijd precies op de plek waar jij hem wilt hebben
  • Je hoeft niet te kiezen tussen de standaard kleuren, die bepaal jij zelf
  • Waardevolle ruimte wordt bespaard
  • De indeling bepaal je zelf
  • Kwaliteitsmaterialen naar keuze

Kortom, genoeg redenen om een op maat gemaakte inbouwkast te overwegen. Het is tenslotte jouw droomslaapkamer, en die is alleen compleet met jouw droomkast.