maart 19, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Ik ben buitengesloten van mijn huis, wat nu?

Iedereen heeft er wel eens last van, hij of zij heeft geen sleutel bij zich. Waardoor hij of zij zichzelf heeft buitengesloten uit hun eigen huis. Vaak hebben de buren nog een sleutel en zijn er meestal ook nog wel andere bewoners in het huis die later op de dag thuiskomen en dan de deur open kunnen doen. Maar soms is dit ook niet het geval en kom je echt niet meer binnen. 

Slotenmaker

De slotenmaker die wij denken te kennen zit volgens ons in zijn hokje en maakt hier sleutels bij voor mensen die deze zijn kwijtgeraakt of die graag een reservesleutel willen hebben. Dit is niet onwaar, maar de slotenmaker doet zo veel meer dan alleen sleutels maken. De slotenmaker kan namelijk zonder dat de sloten beschadigen de sloten in een mum van tijd openen. Hier heeft hij speciale technieken voor. Zodat als jij jezelf buiten je eigen huis sluit, je toch weer naar binnen kan komen.

Niet alleen de slotenmaker beheerst deze trucjes, er zijn ook inbrekers die achter deze trucjes komen. Hierdoor is het belangrijk dat als je je huis echt goed wilt beveiligen, je ook andere veiligheidsmaatregelen moet nemen tegen inbrekers. Een slotenmaker kan jou hierbij ook adviezen geven, met bijvoorbeeld het uitzoeken van een gepast alarmsysteem rondom jouw huis.

De slotenmaker heeft veel kennis over zijn vak en kan u dus helpen met het uitzoeken van een alarmsysteem, maar ook met het plaatsen van een alarmsysteem. Wat wij mensen denken dat een slotenmaker doet, is aan de ene kant waar. Maar aan de andere kant ook weer niet, want hij doet zo veel meer dan alleen sleutels vervangen en maken.

Welke slotenmaker

Er zijn vaak meerdere slotenmakers in één stad, dit zorgt voor concurrentie, maar hoe zorgt de slotenmaker dat een klant bij hem producten afneemt en niet bij de concurrent? Een slimme slotenmaker zorgt er dus voor dat hij naast het maken van sleutels ook nog extra diensten, producten of service biedt. 

Wat vaak wordt gebruikt door slotenmakers is dat zij een slotenservice aanbieden. Dat houdt in dat zij 24 uur per dag en alle dagen van de week bereikbaar zijn. Hierdoor kan er altijd contact met ze worden opgenomen en kunnen ze op elk tijdstip van de dag sloten repareren. Soms gaat de slotenservice nog verder en bieden ze ook nog de service dat ze binnen 20 minuten voor de deur staan.

Naast de snelle hulp, bieden slotenmakers hun sloten en sleutels voor een zo goedkoop mogelijke prijs aan. Dit wordt vaak als positief gezien. Maar let wel op, want goedkoop kan ook miskoop zijn. En ikzelf betaal liever wat meer voor mijn slot, zodat de kwaliteit en veiligheid hoger is. Want als je twintig euro bespaard op een slot, maar er een inbreker is die dit slot zonder enige moeite weet te forceren. Dan denk je achteraf had ik toch maar dat duurdere slot gekocht. Want die twintig euro die je toen bespaarde kwam je na die inbraak duur te staan.