maart 29, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Is jouw huis veilig genoeg?

Het is iedereen ergste nachtmerrie. Je komt thuis na een gezellige avond en tot je schrik zie je dat je hele huis leeg is. Je denkt misschien “dat gebeurt mij toch niet”, maar het kan iedereen gebeuren. Daarom moet je overwegen of jouw huis wel genoeg beveiligd is. Hieronder staan de meest voorkomende manieren waarop inbrekers bij jou binnen komen en hoe je dit kan voorkomen.

Makkelijk een raampje open wrikken

Een van de meest efficiënte vormen van inbraakbeveiliging is het goede mechanische beveiliging. Inbrekers wil snel naar binnen en naar buiten kunnen. Als jouw ramen en deuren goed beveiligd zijn, duurt het al snel te lang om open te krijgen en kiezen de inbrekers het hazenpad. Zorg dus dat al jouw ramen en deuren extra beveiligd zijn. Vergeet ook niet balkondeuren en ramen op de 1e verdieping, want ook dit zijn doelwitten voor inbraak.

Privacy is aantrekkelijk

Je huis uit het zicht halen met bomen of een hoge heg lijkt misschien een goed idee. Inbrekers kunnen niet direct zien of er iets te halen is en zullen snel je huisje voorbijlopen. Het tegengestelde is echter waar. Als jouw huis niet goed zichtbaar is, betekent ook dat inbrekers niet goed zichtbaar zijn. Ze hoeven niet op te passen of er auto’s voorbijrijden die hen kunnen zien. Zo kunnen ze rustig hun gang gaan. Mocht je een heg in de voortuin hebben, zorg dan wel dat deze niet te hoog is. Een andere overweging die je kan maken is het plaatsen van een bewegingsgevoelige lamp of een camera. Deze maatregelen nemen het gevoel van privacy weg bij de inbrekers.  

Object bij de voordeur

Een nieuwe truc die inbrekers gebruiken is het plaatsen van een klein object voor de voordeur. Dit kan een takje of bijvoorbeeld een tijdschrift zijn. Deze worden zo geplaatst dat ze omvallen als de deur opengaat. Staat heb object na enkele dagen nog overeind dan weten de inbrekers dat je niet thuis bent.

Simpele maatregels komen een heel eind

Inbrekers bedenken constant nieuwe trucs om in te kunnen breken. Ze zullen echter altijd op zoek gaan naar het makkelijkste doelwit. Met enkele simpele maatregels verlaag je het risico op inbraak al significant. Als het al iets langer duurt om de deur open te krijgen of als er opeens een sterke lamp op hun gezicht schijnt, rennen de inbrekers er al snel vandoor. Overweeg dus of jouw woning meer beveiliging nodig heeft.