mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Jouw dekbed aanpassen aan het seizoen

In de lente en de zomer is het gebruikelijk warmer dan in de herfst en de winter. Door de verschillende weersomstandigheden zal in de meeste gevallen ook de temperatuur in de slaapkamer per seizoen verschillen. In de lente en de zomer zul je liever een dunner Polyester Dekbed willen hebben terwijl je in de herfst en de winter juist eerder zal gaan voor een Polyester Dekbed dat lekker warm is. Tegenwoordig zijn er een hele hoop verschillende 4-seizoenen dekbedden te koop die hier perfect op inspelen en die je dus het hele jaar door kunt gebruiken. Deze dekbedden zijn daarnaast ook nog eens heel makkelijk in gebruik.

Wat is een 4-seizoenen dekbed?

Een 4-seizoenen dekbed bestaat eigenlijk uit twee aparte dekbedden. Deze kun je samen of juist los van elkaar gebruiken om zo de perfecte dikte te verkrijgen. Een van de dekbedden is minder dik en voornamelijk bedoeld voor in de lente en de zomer wanneer het wat warmer zal zijn. Het andere dekbed is juist weer wat dikker en dus warmer, deze wordt voornamelijk gebruikt in de herfst of in de lente wanneer het toch nog frisser is buiten. Voor in de winter wanneer de temperatuur in de slaapkamer het laagste is is het mogelijk deze dekbedden met elkaar te combineren. De dekbedden zijn namelijk zo gemaakt dat je ze makkelijk aan elkaar vast kan maken.

Een 4-seizoenen dekbed aanschaffen

4-seizoenen dekbedden worden tegenwoordig door heel erg veel mensen gebruikt en zijn daardoor ook bij heel veel verschillende winkels te koop. Je kunt ze onder andere bij woonwinkels aanschaffen maar ook heel makkelijk online bestellen. Doordat het aanbod zo onwijs groot is zijn de dekbedden er dus ook in allerlei verschillende soorten en prijsklassen. Iets om onder andere rekening mee te houden is het systeem waarmee je de dekbedden aan elkaar vast maakt. Hoe dit precies werkt is per dekbed namelijk net even anders, zo werkt het ene dekbed bijvoorbeeld met klittenband en het andere dekbed juist met knoopjes.