april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

LED verlichting in de keuken

Keukens zijn tegenwoordig een erg belangrijk onderdeel van ons leven. Waarin ze vroeger compleet afgesloten waren van de rest van het huis, worden ze steeds vaker betrokken bij de woonkamer en eetkamer. Om die reden kiezen mensen er steeds vaker voor om hun keuken te verbouwen of vernieuwen. Eén van de beste aanpassing die je dan kan doen is het vervangen van je huidige verlichting met LED verlichting. LED verlichting keuken is namelijk niet alleen heel mooi, het bespaart ook nog eens heel veel geld.

LED verlichting keuken is namelijk erg energie zuinig. Het werkt met een laag wattage waardoor deze stroomkosten tot wel 80% af kunnen nemen. Daarnaast hoef je LED lampen bijna niet te vervangen. De gemiddelde LED gaat ongeveer 40.000 branduren mee. Zelfs als je deze lampen dag en nacht aan laat staan, dan zullen ze nog meer dan 4 jaar meegaan. Dus in praktijk haal je er gemakkelijk meer dan 10 jaar uit. Omdat de LED lampen zo energie zuinig zijn, zijn ze ook nog eens erg milieubewust. Als iedereen over zou schakelen naar LED lampen kunnen we grote veranderingen maken.

Ben jij nu ook zo enthousiast om LED lampen te gaan gebruiken? Koop dan LED verlichting keuken online bij Euroledshop.nl.

LED inbouwspots voor de keuken

Er worden verschillende soorten verlichting gebruikt in de keuken. Zodra je LED verlichting keuken gaat gebruiken krijg je eigenlijk te maken met twee soorten lampen. De ene soort is bedoelt om de gehele keuken te verlichten, terwijl de andere specifiek bedoelt is voor het verlichten van het keukenblad.

Veel mensen gebruiken LED inbouwspots om de gehele keuken te verlichten. Deze inbouwspots worden in het plafond gemonteerd zodat ze compleet weggewerkt zijn. Deze lampen kunnen zowel een wit licht hebben als een warm licht, dat komt eigenlijk alleen maar neer op smaak en de stijl van je keuken. Wel belangrijk is dat je genoeg LED inbouwspots gebruikt. Aan te raden is om voorafgaand aan de installatie eerst een lichtplan te maken. Hierdoor krijg je direct een indruk hoe het licht zal vallen.

LED opbouwspots voor de keuken

Om het keukenblad te verlichten maken mensen vaak gebruik van LED opbouw spots. Deze kunnen onder keukenkastjes geplaatst worden om zo het keukenblad te verlichten. Je wil deze lampen meestal niet in de kasten zelf zagen, immers wil je kastruimte hebben. Met LED opbouwspots voorkom je dat een gehele spot in de kast uit gaat steken, hij kan namelijk simpelweg worden geplaatst aan de onderkant van een keukenkastje.