juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

healthfoam

Meer ondersteuning met een traagschuim matras

Heb je behoefte aan meer ondersteuning tijdens het slapen? Dat kun je op verschillende manieren bereiken, maar het kan al door middel van een traagschuim matras. Traagschuim keert langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terug wanneer het wordt ingedrukt. Daarnaast wordt het zachter door lichaamswarmte. Een traagschuim matras is ideaal, omdat het minder druk geeft op lichaamsdelen die uitsteken in het matras. In eerste instantie werden traagschuim matrassen gebruikt in ziekenhuizen en verpleeghuizen om te voorkomen dat er doorligplekken in de matrassen kwamen.

Waarom traagschuim?

Een matras bestaat uit meerdere lagen. Matrassen van traagschuim zijn opgebouwd uit een traagschuim bovenlaag die is geplaatst op een kern met koudschuim en veren. Traagschuim matrassen worden gebruikt om decubitus te voorkomen. Dat kan omdat het lichaamsgewicht beter verdeeld wordt op het matras. Hierdoor is de doorbloeding beter, omdat het lichaam beter wordt ondersteund. Traagschuim matrassen zijn vaak allergenenvrij en ook vrij van schadelijke stoffen. Daarnaast zijn ze medisch gecertificeerd, omdat ze ook in ziekenhuizen en verpleeghuizen worden gebruikt. De matrassen variëren in de hoogte, ventilatie, temperatuur en hardheden.

healthfoam

Niet iedereen heeft hetzelfde lichaam en dus heeft iedereen een ander soort matras nodig dat hun klachten kan verhelpen en eventuele verergering kan voorkomen. Niemand vindt het fijn om rugklachten te hebben door zijn of haar bed, waar je toch veel tijd in doorbrengt.