juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Met deze tips bespaar je energie!

Het leven is duur genoeg, als je wat geld kunt besparen, is het altijd mooi meegenomen. In dit artikel laat ik je kennismaken met drie simpele en praktische tips die je jaarlijks tientallen euro’s (of zelfs meer!) Kunnen besparen. Wilt u energie besparen? Lees dan verder!

Zet apparatuur uit en niet op standby

Uit een studie in de Verenigde Staten blijkt dat de apparatuur in stand-by gemiddeld 75% van zijn energie verbruikt. Deze vorm van onnodig energieverbruik wordt ook wel sluipverbruik genoemd. U kunt zich voorstellen dat u veel geld bespaart door apparaten zoals de tv of radio volledig uit te schakelen.

Tip: Gebruik schakelaars om tv’s, radio’s en andere apparatuur aan te sluiten op het schakelbord. Zo zet je eenvoudig meerdere apparaten tegelijk uit.

Gebruik de zon als warmtebron

Zoals het gezegde luidt: “Voor niets komt de zon op.” is iets wat u toe kunt passen. Als u energiekosten wilt besparen, profiteer dan van de gratis warmte van de zon! Zorg ervoor dat je op een mooie zonnige dag de zon binnenlaat. Daarnaast kun je natuurlijk ook zonnepanelen plaatsen. Zonne-energie is natuurlijk een uiterst duurzame manier van energieopwekking. Het plaatsen van zonnepanelen vergt een investering, die op termijn lonend zal zijn. Ga na of zonnepanelen in uw situatie rendabel zijn.

Gebruik Ledverlichting

De aanschaf van ledverlichting is relatief duur, maar u krijgt de aanschafprijs van ledverlichting snel terug! Daarom is het verstandig om gebruik te maken van ledverlichting, zeker bij langdurig gebruik. In vergelijking met bijvoorbeeld spaarlampen of halogeenlampen is de energie-efficiëntie van ledlampen 70% of 80% hoger.

Wilt u meer weten over het besparen van elektriciteitsrekeningen of bent u op zoek naar kwaliteitsvolle energieleveranciers? Kijk dan op www.engie-energie.nl .