juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Plissé hordeuren

Plissé is een soort dun gaas wat erg populair is, en vaak gebruikt wordt op deuren en ramen om licht binnen te laten maar beestjes buiten te houden. Plissé hordeuren worden vaak gemonteerd voor de deur, zodat je bijvoorbeeld de deur open kunt zetten voor wat heerlijke frisse lucht en zonneschijn, zonder je zorgen te hoeven maken over allerlei insecten die normaal je huis invliegen.

Wat is een plissé hordeur precies?

Een plissé hordeur is een hordeur die je aan één kant van je deur kunt monteren, de deur is zeer licht en heeft allerlei handige functies. Het dunne gaas zorgt ervoor dat je alsnog lekkere frisse lucht naar binnen krijgt, maar het houdt vervelende insecten zoals muggen en vliegen tegen. Dit soort hordeuren bestaan uit een lichtgewicht kunststof frame met plisségaas.

Waar kun je plissé hordeuren kopen?

Je kunt een plissé hordeur bij de meeste doe-het-zelfzaken kopen. Je kunt ze kant-en-klaar of op maat gemaakt bestellen, en je kunt hierbij vaak kiezen voor de kleur crème of zwart voor het gaas. De omranding van de deur heeft een grotere keuze aan kleuren en materialen. Je kunt deze hordeuren vaak simpelweg zelf monteren, maar zorg er wel voor dat je de deur goed gemeten hebt, en dat er voldoende ruimte is in het kozijn.

Tip: Plisse Hordeur Bestellen? | Plissé Hordeuren op Maat Kopen Online

Voordelen van plissé hordeuren

Veel verkopers van dit type hordeuren bieden vaak een langere garantie zodat je er zeker van kunt zijn dat de hordeur van goede kwaliteit is en dat je nog ondersteuning krijgt bij mogelijke problemen. Daarnaast kun je ze ook heel specifiek op maat gemaakt bestellen. Sommige plissé hordeuren passen misschien niet zo goed in jouw kozijn, maar daarvoor bestaan nog extra hulpstukken die je ook gemakkelijk zelf kunt bestellen en monteren. Eén van de grootste voordelen van de plissé hordeur is dat deze geen obstakel vormt in de doorgang van de deur, er wordt geen grote drempel of rand aan toegevoegd door het monteren van de hordeur. 

De hordeur zelf voegt slechts een paar millimeter toe aan de onderkant van de deur. Dit is bijvoorbeeld vooral handig als jij of iemand bij jou thuis een rolstoel of een rollator gebruikt. Naast het buiten houden van allerlei kriebelige beestjes, kan de hordeur ook nog andere functies hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale plissé hordeur met UV-bescherming kopen als dat nodig is. Plissé hordeuren zijn  makkelijk zelf te monteren, daardoor hoeven er geen dure montagekosten aan te pas te komen. Het plisségaas van de hordeur is ook zeer gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.