juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Ruzie met de buren over de erfgrens? Hoe te voorkomen

Het is erg fijn om een goede relatie met je buren te hebben, maar dit is helaas niet bij iedereen het geval. Er kunnen erg veel verschillende redenen zijn waardoor je ruzie krijgt met je buren. Als je een nieuw huis hebt gevonden, is het leuk om eerst eens bij je nieuwe buren op bezoek te gaan. Als er uiteindelijk toch discussies ontstaan door bijvoorbeeld de erfgrens, is dat erg vervelend. Gelukkig zijn er een aantal manieren om zulke ruzies te voorkomen. 

Ruzie met je buren door de erfgrens

Er kunnen erg veel verschillende oorzaken zijn voor een ruzie met je buren. Zo is het bijvoorbeeld soms een probleem dat de erfgrens van de woningen niet helemaal duidelijk is. In sommige gevallen zorgt dit voor een grote ruzie doordat beide partijen vinden dat ze recht hebben op meer land. Als je hier ruzie over hebt, is het van belang om te zoeken naar een goede oplossing. Meestal kom je er in deze situatie niet meer uit door een goed gesprek te voeren en daarom zul je op zoek moeten gaan naar een manier om duidelijkheid te krijgen over de erfgrens. Je kunt dit op verschillende manieren proberen. Het is waarschijnlijk het makkelijkst om op het internet op zoek te gaan naar de werkelijke erfgrens. Je kunt op het internet de erfgrens opvragen zodat je zeker weet waar deze precies ligt. Dit is natuurlijk erg fijn aangezien de ruzie op die manier kan worden opgelost. Wel is het hiervoor alsnog van belang dat er onderling goed wordt gecommuniceerd. 

De erfgrens bepalen kan een ruzie voorkomen

Je kunt op het internet de erfgrens van je woning opvragen zodat je er achter komt of je tuin wel op de goede plek zit. Daarom is het slim om dit te doen als je ruzie hebt met je buren over de erfgrens. Je moet dan de officiële erfgrens bepalen zodat je zeker weet dat je in je recht staat tijdens de discussie. Als je er dan achterkomt dat je tuin niet helemaal op de juiste plek zit, is dit natuurlijk erg vervelend. Toch is het beter om hierachter te komen omdat je op die manier in ieder geval geen problemen meer hebt met je buren. Je zult waarschijnlijk nooit beste vrienden worden, maar dit is beter dan de hele tijd ruzie hebben. Daarnaast zijn er ook situaties waarbij er na een ruzie een vriendschap ontstaat.

Data van het kadaster

Je kunt op het internet naast de officiële erfgrens van je woning nog een heleboel andere data van het kadaster vinden. Dat is erg fijn voor als je van plan bent om een woning te gaan kopen. Je komt er dan in ieder geval op een gemakkelijke manier achter of er iets mis is met het huis wat je op het oog had. Daarom is het van belang om eerst te checken of alles in orde is met de woning waar jij een bod op wilt doen.