mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Droogboeket bestellen

Soorten boeketten

Als je dan eenmaal een selectie hebt gemaakt uit het grote aantal droogbloemen dat beschikbaar is en je gekozen hebt om zelf een boeket in elkaar te zetten is het wel zo handig om te weten wat voor vorm je droogboeket precies moet hebben. Boeketten binden is lastiger dan het lijkt, zeker met droogbloemen aangezien je hier extra voorzichtig mee moet zijn als je wilt dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Er zijn twee populaire vormen van boeketten, namelijk traditioneel en modern. Een traditioneel boeket heeft een mooie ronde vorm, dit is zoals je de meeste voorgemaakte boeketten ook ziet staan. Bij een modern boeket zijn er meestal een paar bloemen/bladeren die wat meer uitsteken om het een interessante vorm te geven.

Tips en trucs

Zowel voor een modern boeket als een traditioneel boeket kun je vergelijkbare technieken gebruiken. De techniek die veel bloembinders hanteren is met de linkerhand het boeket zachtjes vast te houden en hier steeds schuin een nieuwe bloem of een nieuw blad op te leggen. De techniek heeft wat oefening nodig voordat dit soepel gaat, maar door het boeket schuin te binden kan je een mooie ronde vorm maken. Voor een modern droogboeket kun je dezelfde techniek hanteren alleen is het dan goed om te zorgen dat er wat meer beweging in het boeket blijft om eventueel bloemen hoger of lager te zetten zodat er een mooie vorm in komt.

Plukboeket of seizoensboeket?

Er zijn een hoop verschillende soorten combinaties die je kunt maken in een boeket. Een boeket wat de laatste tijd erg hip is is een veldboeket, ook wel plukboeket genoemd. Hierin zitten veel kleurrijke bloemen waarbij het lijkt of deze net uit een veld vol bloemen geplukt is. Een hoge vaas is voor dit soort bloemen het beste. Een seizoensboeket is wat traditioneler maar nog steeds erg geliefd. Hierbij gebruik je alleen seizoensgebonden bloemen en bladeren zodat ze goed passen bij de omgeving.