mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

aluminium kozijn

Stijgende populariteit aluminium kozijn

Wanneer we kijken naar het exterieur van een woning, wordt er steeds vaker gekozen voor aluminium kozijnen. Dit materiaal heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat ze een goede inbraakwerendheid hebben. Bovendien gaan ze enorm lang mee en vergen ze amper onderhoud. Een aluminium kozijn geeft een moderne en strakke uitstraling aan jouw woning. Je kunt de kozijnen in een kleur naar wens bestellen. Je hebt dus ook geen verder onderhoud aan het behouden van de kleur, zoals je bij houten kozijnen wel hebt (die moet je schilderen).

aluminium kozijn

Voordelen aluminium kozijnen

Een aluminium kozijn kan tot wel vijftig jaar meegaan. Dit komt doordat het een stevig materiaal is dat niet zal vervormen, roesten of rotten. Een bijkomend voordeel is dat deze kozijnen een goede isolatiewaarde hebben, waardoor je ook nog eens op de energiekosten bespaart. Het enige onderhoud dat aluminium kozijnen vereisen, is om deze twee keer per jaar schoon te maken met warm water en een neutrale zeep.

Anti-inbraak

Huisinbraken komen helaas nog relatief vaak voor. Het installeren van aluminium kozijnen kan bijdragen aan de inbraakwerendheid van jouw woning. De kozijnen sluiten namelijk met een meerpuntsluiting. Soms kun je nog kiezen voor extra beveiliging die voorzien is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Op deze manier maak je het voor inbrekers een stuk lastiger om jouw woning binnen te kunnen treden en is de kans groot dat ze jouw woning over zullen slaan.