juli 15, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

stalraam

Tips voor unieke decoratie in je huis!

Je maakt van je huis je thuis door te kiezen voor mooie stijlvolle items waar je blij van wordt. Zoek je iets unieks, sfeervols en aparts, haal dan alles van stal en decoreer je huis met een stalraam. Dit raamwerk geeft een geweldige sfeer aan een interieur met een brocante of industriële stijl. Dit raamwerk creëert een fantastische sfeer in interieurs met een brocante of industriële stijl, dankzij het glas met ijzeren rasterwerk. Een witte kleur geeft een romantische uitstraling, terwijl het zwarte ijzerwerk helemaal bij een stoere industriële look past.

stalraam

Wat moet je weten over een staalraam?

Je kunt het raam inbouwen op een plek voor extra daglicht in je kamer. Maak bijvoorbeeld een speelse doorkijk van woonkamer naar de gang of naar de keuken. Heeft je woning een donkere muur, laat dan het zonlicht binnen en plaats het raam midden of bovenin een dichte tussenmuur. Of plaats het raam boven de kamerdeur. 100% zeker dat dit uniek en mooi staat. Want dit is natuurlijk behalve functioneel ook een mooi decorstuk in je huis.

Maar ook zonder breekwerk, kan dit je huiskamer verfraaien. Voorkom inkijk van buitenaf en stal het raam in je vensterbank. Het maakt je raampartij optisch kleiner, speelser en gezelliger. Het fijne is dat je zelf geen licht verliest, maar de doorkijk wel een beetje belemmert. Een andere optie is om 2 stalramen op ooghoogte in het kozijn te hangen. Het geeft behalve sfeer ook privacy. Je hebt dan van het stalramen, twee raamhangers gemaakt. Ook hiermee voorkom je directe inkijk in je woonkamer.

Maar ook op een tafeltje of kastje zal het stalraam zeker niet misstaan. Zet je het stalraam iets schuin tegen de muur en plaats er een mooi vaasje met droogboeket, mooie klimmer of een mooie roze roos of robuuste stoere pluimen voor. Hang aan het rasterwerk een leuke hanger of een grappig brilletje. Ook een luchtplantje aan het raam maakt van een doodgewone hoek een bijzondere sfeerhoek. Je kunt het raamwerk natuurlijk met alles wat voor jou bijzonder is stylen.