april 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Wortman Meubelen

Voordelen van meubels op maat maken bij een meubelmaker

Meubels op maat maken bij een meubelmaker als Wortman biedt verschillende voordelen. Door voor maatwerk te kiezen, kunt u de stijl van een meubel naadloos laten aansluiten bij de rest van uw interieur. Denk aan een verouderde kast in huis, die u wilt vervangen voor een nieuw model. Een te moderne kast zal echter niet aansluiten bij uw overige meubels in huis. Een nieuwe kast met een oudere uitstraling behoort ook tot de mogelijkheden. Zo wordt het contrast met andere meubels minder groot, wat voorkomt dat uw ruimtes een rommelige uitstraling krijgen!

Tip: ga voor de aanschaf van een nieuw meubelstuk bij een meubelmaker langs. De meubelmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft.

Meubels op maat maken

Meubels op maat maken bij renovatie van uw woning

Ook bij een complete renovatie van uw woning kan meubels op maat maken een interessante optie zijn. In dit geval wilt u de stijl van uw interieur wellicht volledig aanpassen. Dit betekent dat u of alle meubels moet laten vervangen, of bestaande meubels aan moet laten passen naar deze stijl. Een meubel vervangen is vaak een behoorlijk ingrijpende klus, waardoor het verstandiger kan zijn om nieuwe meubels op maat te laten maken. Kies bijvoorbeeld voor een op maat gemaakte tafel van een speciaal soort hout, een op maat gemaakte kast voor in de slaapkamer, enzovoorts.

Op maat gemaakt

Praktisch nut van op maat gemaakte meubels

Niet alleen is het mooier als uw meubels naadloos aansluiten bij de stijl en ruimte binnen uw woning. Ook kan er een praktisch nut aan op maat gemaakte meubels zitten. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer met een schuine wand. Vaak is het lastig om de ruimte in zo’n kamer optimaal te benutten. Door een kast op maat te laten maken, past deze wellicht perfect onder de schuine wand! Kies ook voor op maat gemaakte meubels en laat je informeren door een meubelmaker van Wortman Meubelen.