mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Waar voldoet een goede garagedeur aan?

Ben je op zoek naar nieuwe garagedeur, maar weet je door het grote aanbod niet zo goed welke deur je moet kiezen? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We gaan namelijk puntsgewijs bespreken waaraan een goede garagedeur moet voldoen. Oké, laten we beginnen!

De sloten van de garagedeur

Een goede garagedeur is tegenwoordig voorzien van sloten die inbrekers niet zomaar open kunnen breken. Goed om te weten, er zijn sloten verkrijgbaar die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen.

Natuurlijk is een keurmerk geen garantie voor dat inbrekers niet kunnen inbreken, want dat lukt in principe altijd als ze het maar het goed genoeg proberen. Maar je vertraagt een inbraak wel degelijk met goede sloten en dat kan inbrekers op de duur doen besluiten om de inbraakpoging af te breken.

De bediening van de garagedeur

De meeste garagedeuren zijn tegenwoordig handmatig en/of elektrisch te bedienen. Al zijn er sommige soorten deuren die alleen maar elektrisch bedienbaar zijn, zoals de sectionale garagedeur.

Ook is het mogelijk om je elektrische deur op grote afstand te bedienen, bijvoorbeeld met een app op je telefoon of tablet. Los van de technische mogelijkheden om je deur te openen, gaat het met name om de vraag of je de deur handmatig of elektrisch wilt bedienen.

Kies in ieder geval voor elektrische bediening als je vaak de garagedeur open en dicht moet doen. In het begin vind je het handmatig openen misschien niet zo erg, maar op den duur kan het irritant worden. Bijvoorbeeld als het hard regent en je snel naar binnen wil rennen om nog enigszins droog thuis te komen. En wat te denken als je de garage als parkeerplaats gebruikt? Dan wil je toch niet iedere keer uit en in moeten stappen om je auto te kunnen parkeren?

Isolatie van het deurblad

Meestal is de garage direct met de woning verbonden. Daarom is het van belang dat het deurblad goed geïsoleerd is, zodat tocht en kou niet via de garage je woning binnendringen. In principe zijn alle garagedeuren leverbaar in een geïsoleerde variant, dus wat dat betreft hoef je je qua keuze niet te beperken. Maar let er dus op dat als je een deur koopt waarvan het deurblad geïsoleerd is.

De uitstraling van de garagedeur

Tot slot: hoe fijn een garagedeur qua bediening ook is, als hij niet goed past bij de uitstraling van je woning kan het afbreuk doen aan het totaalplaatje van je huis. Hoewel de uitstraling natuurlijk niet zozeer iets heeft te maken met de kwaliteit van de garagedeur, vormt het toch een belangrijk aspect waar je aandacht aan moet schenken. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en kies niet voor de eerste de beste standaard witte garagedeur die je ziet.

Op websites van bedrijven die garagedeuren verkopen worden vaak al wat mogelijkheden getoond qua kleuren en patronen waarin garagedeuren leverbaar zijn, maar voor een totaalbeeld raden we je aan om een showroom bij een garagedeur specialist te bezoeken.