mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

a-beautiful-day-g4518e8df6_640

Waarom een houten voordeur

Tegenwoordig gaat iedereen zijn kozijnen en deuren vervangen voor kunststof kozijnen met triple glas, maar er is toch niets mooier dan een houten voordeur of een houten kozijn. Je kan een houten deur of houten kozijn ook makkelijk een andere kleur geven als je hem naar een aantal jaar niet meer mooi vindt. Als je kiest voor kunststof dan zit je vast een een bepaalde kleur en wat als die kleur over een aantal jaar weer helemaal over is. De populaire kleur verandert namelijk elk jaar. Wat dit jaar mooi is kan over 5 jaar weer helemaal uit zijn.

Toch isoleren

Je kan een houten kozijn ook isoleren met bijvoorbeeld HR++ glas en heb je het beste van twee werelden. Een mooie nerf en een kleur die je desnoods elk jaar kan vervangen. Maar toch een goede isolatiewaarde, ook al is het niet de maximale waarde die je kan halen. Maar je kan ook kiezen om al je kozijn dicht te metselen en dat heb je een nog betere isolatie, maar dat ziet er ook niet uit en daar zit je ook niet op te wachten. Je zal altijd moeten kiezen uit wat er goed uit gaat zien en niet teveel aan warmte gaat verliezen.

Een houten schuifpui

Wil je een schuifpui, dan is een houten schuifpui een prima optie. De prijs van een houten kozijn is scherp en heeft een mooie nerf look die misschien ook goed past bij de rest van je huis. Als je kiest voor een houten schuifpui in plaats van een kunststof dan pak je dus deze voordelen. Ook is de kans groot dat er HR++ glas in kan. Je kan bij verschillende websites een kozijn samenstellen naar je eigen eisen. Het zelf plaatsen kan je zelf als je handig bent, maar de meeste kiezen voor een installatie door een bedrijf.