mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

groene hoekbank

Waarom u een groene hoekbank moet kopen

De bank is toch wel het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Het is de plek waar je neer kunt ploffen na een lange dag werken en waar je ’s avonds nog even blijft hangen voordat je gaat slapen. Het is dus belangrijk om een comfortabele bank te hebben. Maar daarnaast is je bank ook veruit het grootste meubelstuk in je woonkamer. Kies dus eens voor een groene hoekbank in de woonkamer!

groene hoekbank

Een eye-catcher

Een groene hoekbank klinkt in eerste instantie misschien niet heel aanlokkelijk. Dat komt omdat veel mensen hebben geleerd vooral voor neutrale tinten te kiezen, zeker als het om grote meubelstukken zoals een bank gaat. Als je er echter voor kiest om een bank in een kleurtje te kopen, geef je jouw woonkamer meteen een heel andere sfeer. Groen is dan ook een goede keuze. Groen past immers bij alle seizoenen, en qua accessoires zijn er ook veel kleuren die matchen bij groen. Als je groene vingers hebt, passen je planten ook mooi bij de hoekbank!

Hoekbank in huis?

Sommige mensen nemen liever geen hoekbank, omdat ze een kleine woonkamer hebben. Het klopt dat een grote hoekbank veel ruimte inneemt, maar in principe zorgt de vorm van een hoekbank er juist voor dat je woonkamer wat levendiger en ruimtelijker oogt. Het kan dus zeker geen kwaad om te kiezen voor een kleine hoekbank. Daarbij weet je zo ook zeker dat al je visite plek heeft.

Accessoires combineren met groene hoekbank

Je kunt een bank helemaal passend maken in jouw woonkamer door deze te combineren met de juiste accessoires. Als je kiest voor een groene bank, dan heb je veel opties. Kies bijvoorbeeld voor zandkleurige accessoires in combinatie met veel planten. Zo kan je kiezen voor kaarsen, kussens, kleedjes enzovoort! Er zijn ook andere kleuren die goed combineren, zoals wit, zwart en donkerblauw. Voor ieder wat wils dus!