mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Wat te doen als een woning vervuild is geraakt

De afgelopen jaren nemen vervuilde woningen steeds meer toe. Dit probleem heeft verschillende oorzaken. Een grote reden hiervan is dat ouderen tegenwoordig steeds langer op zichzelf blijven wonen en dit helaas wel eens mis gaat. Sommige ouderen zijn helaas niet meer in staat het huis zelfstandig schoon te houden, hierdoor raakt een woning vervuild en verwaarloosd.

Tip 1. Blijf opmerkzaam

Vaak zullen ouderen niet zelf om hulp vragen, wees daarom als omgeving alert. Het is erg van belang om dit probleem snel opmerkzaam te zijn. Een woning die vuil is, is namelijk niet goed voor de gezondheid. Daarnaast kan er door vervuiling ook sneller brand ontstaat, wat erg riskant is.

Woning ontruimingservice kunnen hierbij behulpzaam zijn. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in het ontruimen en schoonmaken van huizen, daarnaast hebben zij ook ervaring met seniorenverhuizingen. Vervuilde woning komen niet alleen voor bij senioren. Mensen die hoarden (verslaafd zijn aan het verzamelen van spullen) hebben ook vaker te kampen met een vervuilde woning. Overlijden kan ook een reden zijn om zo een service in te schakelen, hierdoor kun jij je richten om wat bijvoorbeeld behouden moet worden en hoef je je geen zorgen te maken om de schoonmaak van de woning.

Tip 2. Schakel hulp in

Het laten schoonmaken van een vervuilde woning is een hele opgave en dient daarom goed gepland te worden. Woning ontruimingservice heeft veel kennis in huis, zij zijn namelijk gespecialiseerd hierin en hebben al vele jaren ervaring. Een ontruiming gaat altijd in overleg, door het gesprek wat vooraf plaats vindt weet je waar je aan toe bent en dat is natuurlijk erg prettig!