juni 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

welke onderdelen heeft een terrasoverkapping

Mensen vinden het prettig om in de privacy van een eigen tuin te kunnen genieten van een lekker weertje. Dit doen zij dan bij voorkeur op een eigen terras in de tuin. Het is altijd een goede zaak om daarbij mensen uitnodigen zoals vrienden, familie of kennissen. Het is minder interessant als het weer omslaat en het gaat regenen. Voor dit soort zaken schaffen steeds meer mensen een terras overkapping aan. Hiermee zit in de ondanks de regen, toch altijd droog. Er zijn meerdere onderdelen terrasoverkapping. En dit artikel zullen we bespreken welke onderdelen zoals belangrijk zijn.

De fundering

Vaak denkt men dat in fundering niet per se nodig zal zijn bij een terras overkapping. Toch is dit wel het geval. Wanneer je kiest om geen fundering aan te leggen voor je terras overkapping, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. In het ergste geval kan de hele constructie over de duur van tijd gaan verzakken. Dit houdt in dat bepaalde deuren of ramen niet meer kunnen openen of sluiten. In de ergste gevallen is het zelfs zo dat de hele constructie moet worden afgebroken en opnieuw moeten worden geplaatst, alsnog met een fundering. Zorg dus voor een fundering bij de aanschaf van een terras overkapping.

Denk ook aan de zijkanten

Dit is een van de belangrijke onderdelen van een terrasoverkapping. Vaak denken mensen dat ze er wel zijn met een terras overkapping. Maar dan komen ze er achter dat de terras overkapping aan de zijkanten nog de nodige openingen heeft. Dit kan zijn dat de hele zijkant open ligt, maar het kan ook zijn dat de terras overkapping aan de zijkanten wordt geflankeerd door bijvoorbeeld een erfafscheiding zoals een schutting. Vaak is er dan nog maar een klein hoekje dat open is. Voor beide gevallen is er een passende oplossing. In het laatste geval, maar er slechts een kleine opening is tussen het dak en de schutting, kan gebruik worden gemaakt van een zogenoemde spie. Wanneer je een complete opening hebt aan de zijkant, dan kun je een complete zijwand laten plaatsen. In beide gevallen ben je zo van de eventuele tocht en regenval af en kun je genieten van je terras overkapping.