mei 25, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

De rozen trend van 2022: Regenboog rozen

2021 is bijna voorbij en dan gaan we 2022 in. De bloementrend van dat jaar is regenboog rozen! Deze stijlvolle en kleurrijke rozen zijn razend populair op dit moment. De regenboog rozen zijn eigenlijk witte rozen, maar worden door een biologisch afbreekbare inkt erg kleurrijk. Hoe dit proces precies werkt wil de kweker niet zeggen. Het is het geheim van de smid. Naast de stijlvolle uitstraling heeft de roos ook een uitstekende kwaliteit. Behandel de rozen als een normale roos en je zal verrast worden van het aantal dagen, misschien wel weken, dat de rozen staan.

De regenboog rozen

Zoals eerder genoemd is de regenboog roos eigenlijk een witte roos die geverfd is. De witte roos is van de rozensoort Vandela. De Vandela roos wordt gekweekt in Nederland bij meerdere kwekers. Door de steellengte van 60 centimeter verrast de regenboog roos iedereen met het formaat. Er zijn diverse regenboog rozen, zo heb je regenboog rozen met een felle kleur maar ook regenboog rozen met een pastel kleur. De felle regenboog roos is oogvelbindend en erg speciaal. Zo’n kleurrijke roos heb je namelijk nog nooit gezien. De pastel regenboog roos is iets zachter, maar erg stijlvol. Door de pastel kleuren past de roos in ieder interieur.

Waarom is de regenboog roos zo populair?

De regenboog roos is erg populair in de LGBTQ+ community. De roos past namelijk erg goed bij de regenboog vlag. Hiernaast is de roos ook een erg populair item om mee te knutselen. Door de bijzondere uitstraling wordt de roos vaak gebruikt voor diverse decoratie stukken. De roos is natuurlijk ook verkrijgbaar bij in een boeket vorm, maar dan moet je bij een erkende rozen webshop zijn. Niet iedere bloemist verkoopt deze speciale roos. Door de zeldzaamheid van de roos en de handwerk dat moet worden uitgevoerd is de roos duurder dan andere bloemen. Het is dus geen goedkoop item om te hebben.