juli 15, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Opbouw led profiel kopen?

Bij de ledprofielkoning, onderdeel van Ledkoning, worden alle mogelijke ledprofielen aangeboden. Omdat wij vele jaren ervaring hebben opgedaan met het inkopen en importeren van ledverlichting zijn wij altijd op de hoogte van de prijzen in de markt, zowel bij de productie in China als de verkoop in Nederland. Daarom houden wij bij ledprofielkoning altijd de beste prijs kwaliteit verhouding aan. 

Kwaliteit staat hoog aangeprezen in ons bedrijf, en daarom gaan wij niet voor de goedkoopste, maar wel voor de beste led verlichting. Daarom krijgt u ook door ons zorgvuldige inkoopproces niet de standaard 1 jaar garantie, maar zelfs 2 jaar garantie. Al onze producten worden getest, en zo wordt de kwaliteit hoog gehouden. Dus, voor een opbouw ledstrip profiel kan u altijd bij ons terecht!

Waarom een opbouw led strip profiel?

Ons assortiment bij ledprofielkoning bestaat voor het grootste gedeelte uit Easy Install profielen. Deze opbouw led profielen kan u eenvoudig installeren, en zijn verkrijgbaar met afdekkappen van tot wel 4 meter. De aluminium profielen worden geleverd in handzame lengtes van een meter. 

Ook kan u populaire aluminium hoekprofielen vinden op onze website. Deze populariteit komt omdat deze hoekprofielen een mooie nieuwe dimensie aanbieden die licht kan verspreiden over een hoek van 45 graden.

Ledstrip profielen worden vaak gebruikt vanwege het mooie en nette uiterlijk. Maar daarnaast hebben ze ook andere voordelen, zoals:

  • Een profiel zorgt voor een mooie en egale spreiding van licht. Afhankelijk van de hoogte en het aantal leds per meter krijgt u een mooie, even verlichting door uw kamer. 
  • De profielen zijn gemaakt van aluminium, en zijn hierdoor veel koeler. Daarom zouden de strips ook langer meegaan.
  • Een profiel zorgt voor een zeer gemakkelijke montage. Vooral op poreuze ondergronden of hout wil de plakstrip van een ledstrip niet hechten, maar omdat profielen worden gekit of geschroefd is het makkelijk om deze overal toe te voegen. 

Onze opbouw ledstrip profielen worden geleverd met een aluminium profiel, een afdekkap voor afsluiting en lichtverspreiding, enkele bevestigingsclips op de strip eenvoudig te monteren en eindkapjes voor een nette afwerking. 

Bij bestelling ontvangt u enkel het bestelde product, en geen verassingen achteraf. Bestelt u meerdere exemplaren, vergeet dan ook niet te kijken bij onze staffelkorting. 

Montage van opbouw ledstrip profielen

Ledstrip profielen worden vaak gebruikt voor het monteren van led strips, omdat deze zorgen voor een vlak oppervlak waar de ledstrip goed aan hecht, en omdat het aluminium profiel een goede koeling aanbied. De afdekkap bij het profiel zorgt voor een mooie egale lichtverspreiding door de gehele kamer. 

De montage van een led profiel kan op 2 manieren worden gedaan.

De meest voor de hand liggende montage is door gebruik te maken van de bevestigingsbeugeltjes die worden meegeleverd. Per 50cm kan er een bevestigingsbeugel worden geschroefd in het materiaal waar u het profiel op wil bevestigen. Gebruik een bevestigingspunt aan zowel het begin als het einde van het profiel.

Een andere montagewijze is door kit te gebruiken. Omdat kit bij elke bouwmarkt te koop is voor een lage prijs, is deze optie niet veel prijziger. Het voordeel is dat er niet geschroefd hoeft te worden, maar de montage is echter wel blijvend. Op poreuze ondergronden is kitten een betere oplossing.