april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Wel of geen houten regenton kopen?

Is een houten regenton kopen een goed idee? Of kun je beter kiezen voor een exemplaar van kunststof? Er zijn steeds meer verschillende opties en dat heeft als voordeel dat er ook echt iets te kiezen valt. Maar dat maakt de keus soms ook alleen maar weer lastiger. Wat zijn de voordelen en nadelen van een houten regenton kopen en welke verschillen zijn er met de kunststof varianten? Het is goed om dit te weten voordat je een aankoop gaat doen, zo voorkom je dat je de voor jou verkeerde variant uitkiest. Aangezien de meeste regentonnen niet heel goedkoop zijn, zou dat zonde zijn.

Kunststof of houten regenton kopen?

Alle regentonnen hebben bepaalde voordelen die ze allemaal hebben, van welk materiaal ze ook gemaakt zijn. Kies je voor een kunststof of houten regenton kopen, dan profiteer je altijd van:

  • vermindering van je waterverbruik
  • lagere waterrekening
  • betere bewatering van je planten
  • bijdrage leveren aan een duurzamere wereld

Doordat je regenwater opvangt, hoef je minder kraanwater te gebruiken. Je kunt namelijk niet alleen je buitenplanten en je gras hiermee bewateren, maar je kunt ook je kamerplanten hiermee water geven. Zo verbruik je minder water en word je waterrekening lager. Daarnaast is het ook nog eens beter voor je planten, regenwater heeft een betere samenstelling voor ze dan kraanwater. Een houten regenton kopen of een kunststof exemplaar is ook altijd goed voor het milieu. Het kost veel energie om drinkwater te maken en er is steeds minder zoet water hiervoor beschikbaar. Hoe minder we verbruiken, hoe beter het dus is. Dit zijn voordelen die je altijd hebt, wat voor materiaal je ook kiest. Maar natuurlijk zijn er ook verschillen. Het is niet te zeggen dat het ene materiaal beter is dan het andere, het ligt er maar net aan waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat. Waarom nu een houten regenton kopen?

Voor- en nadelen van hout

Kies je voor een houten regenton kopen, dan kies je voor een natuurlijk materiaal. Dit heeft een heel andere uitstraling dan kunststof en het een zal beter aansluiten bij je persoonlijke smaak dan het ander. Voordeel van hout is dat het over het algemeen een duurzaam materiaal is, zolang er tenminste geen tropisch regenwoud voor gekapt is. Daarnaast is het een sterk product, dat een lange levensduur heeft. Je zult er dan ook vele jaren plezier van hebben. Dat zijn dus allemaal voordelen, zitten er ook nadelen aan een houten regenton kopen? Ten opzichte van kunststof is het misschien een minpuntje dat de varianten van hout alleen in een ronde vorm verkrijgbaar zijn. De kunststoffen exemplaren zijn ook in vierkante vormen verkrijgbaar. Daarnaast is het zo dat kunststof in meer kleuren verkrijgbaar is en dat sommige van deze varianten beschikken over een plantenbak bovenop de ton. Daarnaast is het zo dat hout altijd eerst een tijdje nat moet zijn om goed te gaan sluiten. In het begin zitten er nog wat kiertjes, waardoor je wat lekkage kunt zien. Maar zodra het hout zich goed volgezogen heeft, is de ton ook helemaal dicht. Voor beide materialen is dus wel wat te zeggen. Wil jij een houten regenton kopen of liever een kunststoffen exemplaar? Bij Regenton.nu vind je altijd wel een exemplaar dat bij al jouw voorkeuren past!