juli 15, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Hoe kies je mooie fauteuils voor je nieuwe inrichting?

Ben je bezig je huis in te richten en daarvoor op zoek naar mooie fauteuils? Dan zul je zien dat er ontzettend veel verschillende vormen en stijlen stoelen bestaan. De meeste mensen vinden het heel erg moeilijk om mooie fauteuils uit te zoeken, voornamelijk omdat zo’n stoel heel erg op gaat vallen in je interieur. Als je ze in je woonkamer wilt gebruiken, bijvoorbeeld naast de bank, dan is de kans groot dat je er jarenlang tegenaan moet kijken. Je wilt dus iets wat je absoluut heel erg mooi vindt, en dat ook nog goed past bij de rest van je inrichting.

In veel meubelzaken kunnen ze je interieuradvies geven aan de hand van foto’s die je hebt meegenomen. Als jij bijvoorbeeld mooie stoffen stoelen wilt kopen maar je hebt geen idee welke kleur goed bij je interieur past, of als je twee verschillende stoelen wilt maar zelf geen gevoel voor kleur hebt. De betere interieurzaken hebben meestal een stylist in dienst die je maar al te graag helpt bij het uitzoeken van je nieuwe fauteuils. Zo weet je zeker dat ze zowel passen bij je inrichting als bij jouw smaak, en dat de gekozen stoffen ook samen goed gecombineerd zijn.

Fauteuils kopen om in te relaxen

Op het gebied van stoelen voor in de woonkamer zijn er ontzettend veel opties. Je kunt kiezen voor fauteuils waarbij je heel erg rechtop zit, of juist voor stoelen waarin je lekker onderuitgezakt tv kunt kijken. Iedereen kijkt tv op een andere manier, en dus moeten jouw nieuwe stoelen passen bij hoe jij graag zit. Misschien wil je wel graag een ingebouwd voetenbankje dat je omhoog kunt klappen, of zoek je elektrische fauteuils die je achterover kunt zetten. Deze zijn ontzettend populair onder oudere mensen die overdag vaak een middagdutje doen. Dit soort fauteuils zijn ontzettend comfortabel en je droomt er gemakkelijk een half uurtje in weg. Daarna zet je ze gewoon weer overeind om je lievelingsserie te kijken.

Relaxstoelen voor in de woonkamer

Als je het woord fauteuils noemt dan denken de meeste mensen direct aan de bovengenoemde relaxstoelen. Ze zijn onmisbaar in elke woonkamer, en creëren samen met een mooie bank een gezellig hoekje. Een mooie stoel is perfect om de woonkamer af te maken en wat knusser te doen lijken. Als je namelijk een grote bank hebt staan (of deze nu langwerpig is of een hoek heeft maakt niet uit), er is altijd een ‘open’ deel waar je de zithoek inkijkt. Als je daar een mooie relaxfauteuil neerzet wordt het knusser. Ook wordt het zo makkelijker om in een kringetje te zitten of tegenover elkaar als je iemand op de koffie hebt.

Natuurlijk hoef je die, als je ruimte genoeg hebt niet perse in de woonkamer te zetten. Je zult niet de enige zijn die zo’n heerlijke stoel op de slaapkamer heeft staan. Kruip er ’s avonds in om een boek te lezen of zet twee exemplaren naast de tuindeuren om gezellig met je partner een kop koffie te drinken na het eten. Een set luxe fauteuils is in alle opzichten een ware toevoeging voor je interieur, en als je kwalitatief goede exemplaren koopt heb je daar nog jarenlang plezier van!