april 20, 2024

Baas woonblog

Blog woon tips

Visgraat Vloer

PVC vloeren: de veelzijdigheid van dit materiaal

PVC vloeren zijn steeds meer terug te vinden in woningen. Het is namelijk een betaalbaar materiaal en het is een perfecte manier om van tijd tot tijd de vloer van jouw huis te verwisselen. Ben jij benieuwd wat een PVC vloer voor jouw huis of kamer kan betekenen? Lees dit artikel dan snel verder. Wij nemen je namelijk mee in onze kennis over deze vloersoort, zodat jij erachter komt of het geschikt voor je is of niet.

Een PVC vloer leggen in jouw woning 

Een PVC vloer is een enorm divers product. Ondanks dat jouw interieur van tijd tot tijd zal veranderen, is een vloer een aspect in de ruimte die je voor een lange tijd wilt behouden. De vloer die oorspronkelijk in jouw woning is gelegd, zal de vloer zijn waar jij zo lang mogelijk mee vooruit wilt. Het is dus enorm belangrijk dat je de tijd neemt om voor het juiste type vloer te kiezen. Het is echter enorm makkelijk om verward te raken met de enorme hoop aan keuzes die je tegenwoordig hebt voor vloeren. Ga je voor een klassieke houten vloer, een tegelvloer of toch een PVC vloer? Een ding kunnen wij al verklappen. De laatste type vloer is een vloertype waar je enorm veel geld mee bespaard. 

De voordelen van PVC

Een van de grootste redenen dat mensen kiezen voor PVC vloeren, is omdat het een groot aantal voordelen heeft. Vrijwel alle voordelen van zowel een houten vloer als een tegel vloer zijn verwerkt in de PVC vloer. Allereerst is het makkelijk te onderhouden. Je hoeft geen speciale coating aan te brengen of speciale reiniging te gebruiken. Al het vuil wat er op jouw vloer terecht komt, verwijder je gewoon met een doekje. Daarnaast is het vrijwel niet te beschadigen. Het maakt niet uit of je een glas laat vallen, een scherp voorwerp onder jouw schoenen hebt of jouw kind speelt met ruw speelgoed, het laat allemaal geen krassen achter op de vloer. Tenslotte is het waterbestendig, geschikt voor kinderen en dempt het harde geluiden. Je hebt dus geen last meer van hard gekraak, zoals bij een houten vloer.

De mogelijkheden van een PVC vloer

Een PVC vloer is in vrijwel iedere ruimte toe te passen. Dit komt omdat het materiaal bestendig is tegen ruwe omstandigheden. Ondanks dat je bijvoorbeeld geen houten vloer kan gebruiken in een badkamer, vanwege de gevoeligheid voor water, is deze type vloer uitermate geschikt voor deze ruimtes. Het straalt zelfs meer warmte uit dan een koude tegelvloer. Ook wanneer je met jouw natte voeten over de vloer loopt, merk je dat het de kans op uitglijden verkleint.

De betrouwbare leverancier voor dit materiaal

Zodra jij overtuigd bent over de kracht van PVC vloeren, is het tijd om jouw eigen onderzoek te doen. Wat voor kleur past het beste in jouw huis, welke textuur is mooi en hoeveel heb je nodig? Gelukkig staat. Tegels en Laminaat klaar om je met al deze keuzes te helpen. Bij deze winkel heb je toegang tot een ruim assortiment aan verschillende vloeren, waaronder deze vinyl vloer. Boek snel een bezoek aan de showroom in om deze vloer in het echt te zien en te voelen.